torstai 14. helmikuuta 2013

15. Verta, hikeä ja iloista mieltä!

Huhhuh, että tää ratsastus vaatii kuntoa... Oon huomannu tässä parina kertana että hiki tulee jo alkuraveissa, vaikka ei ees ehi kunnolla tekemään mitään. Alkaa tuntumaa siltä, että vois harrastaa tän ratsastuksen lisäks vähän muutaki että tää peruskunto pysys yllä ja jaksas ratsastaa koko tunnin loppuu ilman että viimesen radan aikana hiki lentää ja löllyt vaan siellä selässä.

Eilen oli siis estetunti ja jeejee, sain Illin! En oo sillä taas "pitkään" aikaan menny, viimeks 2vk sitte valkassa ja kyllä tuntu taas jännältä kun se on niin erilainen kun muut hevoset. Menin alussa gramaaneilla että saisin siihen edes jonkunlaisen tuntuman, mutta eipä ne siinä auttanu ku sormet ja ohjat oli ihan sekasin siinä. Meillä oli melko lyhyt alkuverkka, mentiin molempiin suuntiin vähän väistöä ja pääty ympyrät ja sitten alettiin hyppäämään. Meitä tosin oli kahdeksan siinä pienessä maneesissa ja tunnelmakin oli sitten sen mukanen kun koko ajan joku jonkun tiellä. Illi oli kivan pehmen tuntunen alkuverkassa, alussa jumitti vähän ja testaili jaksanko ratsastaa sitä, mutta sitten kun näytin sille vähän raippaa niin siitä se vetreyty ja liikuttiin jo ihan hyvin ja aktiivisesti eteenpäin. Illi ei oo pitkään aikaan tuntunu noin kivalta, se oli jotenkin paljon rennompi kun esim. viime kerralla.

Hypyt meni kivasti, ekoissa jäin vaan vähän jälkeen kun matoiltiin sinne, mutta sitten saatiin tuntuma taas tähän hommaan ja loput hypyt menikin jo ihan kivasti. Siinä sitten kun oottelin et tyypit hyppää ne radat niin työstin Illiä vähän ravissa ja koitin saada sitä myötäämään niskasta ja vähän rentoutumaan. Kuuma siinä kyllä tuli kun piti jalkaa käyttää älyttömästi, mutta sieltä se sitten nätisti jo myötäs ja alko liikkumaan oikein.

Hypättiin alussa kahta estettä niin, että harmaa pysty mentiin kohti E:tä ja ruskea pysty F:än kulmasta. Tämä mentiin kerran, jonka jälkeen hypättiin ruskean sijasta keltainen okseri. Ensimmäinen hyppy okserille meni vähän juureen, mutta toisella kerralla päästiin sille jo vähän paremmin. Tämä tehtävä tehtiin siis kahdesti ja sen jälkeen hypättiin parin esteen rataa. Rata meni kivasti, Illi kuunteli ja päästiin jokaisesta esteestä ihan onnistuneesti yli, eli tullut niitä turhia puolikkaita, pari lähti tosin liian kaukaa kun en askelta osaa arvioida.

Viimeisenä vielä mentiin "uusintarata" eli mentiin keltaiselle okserille vähän vinosti ja siitä vinosti harmaalle pystylle ja sarjan ja ruskean välistä sitten käännettiin sinne päätyyn. Illi liikku ja käänty hyvin, lopussa alko olemaan vähän liikaakin tuota virtaa kun posotti sitten ravissa eteenpäin. No, mieluummin näin päin kuin että se jumittas keskelle kenttää..! (: Ohessa video tunnista, laatu on mitä on, koittakaa kestää se!
Oh ja sitten tää miun varpaan kohtalo! Joku kuukaus sitten siis hevonen astu jalalla miun varpaan päälle ja varvas suurinpiirtei kuoli (siitä siis irtoo kyns ja se on ihan semmone turvonu ja kuollu). Nyt se on ollu nää pari viikkoo ihan ok, vähän mätiny mut ei mitää sen kummempaa, mut toissapäivänä huomasin että sehä vuotaa ja kunnolla. Enkuntuntien jälkeen huomasin, että koko sukan pää oli ihan veressä. No kotona sitten vaihoin siihen vaan sen siteen ja lähin ilosesti rinteeseen siinä toivossa että se varvas ei litisty sinne monoon. No ei se ollu moksiskaan siitä, oli ihan puhas ja elossa, samoin eilen aamuna. No sitten kun pääsin aamulla kouluun olin ihan fiiliksissä että jes nyt se ei oo voinu tulla läpi kun pistin siihen kelmun et oisin terkkarille näyttäny ja se kelmu ois siihen asti suojannu sukkia siltä vereltä. No hymy siinä sitten hyyty kun huomasin että läpihän se taas oli tullu ja kaikenlisäks terkkari ei ollu paikalla vaan jossaki tanhuvaarassa. Itku siinä meinas päästä vaihteeks kun sukka veressä ja en mistää saa apua tohon verenvuotoo. Soitin sit äitille ja se varas lääkäriajan perjantaiks, kattoo nyt repiikö se siellä tän kynnen irti ja elän pari viikkoo varmaan kipulääkkeitten voimalla. Perjantaina sitten kuitenkin selviää tän varpaan kohtalo, sitä ootellessa sitten! :p Tänään alko taas koeviikko ja tähänki tosi hyvin valmistauduttu kun toissapäivänä koko ilta rinteessä ja eilen tallilla, tosin luin vähäsen tuota enkkua ennenkuin lähdin käppäilemään tallille.

2 kommenttia:

 1. älä kirjota noin pitkiä kappaleita yhteen pötköön, ihan tuskaa lukea. esimerkiks ekan pitkän sais jakaa ainakin kolmeen.

  muuten tykkään sun blogista tosi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pitää ottaa huomioon seuraavissa teksteissä (:

   kiitos, kiva kuulla! (:

   Poista

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!