Meri

• minä instagramissa 
•  minä youtubessa

Olen 1996 lokakuussa syntynyt tyttö Savonlinnasta ja nimeltäni olen Meri. Luonteeltani olen erittäin ujo, en sano juuri sanaakaan tuntemattomille ihmisille. Kyllä sitä puhetta ja nalkutusta sieltä suusta sitten pääsee, kunhan opin tuntemattomatkin henkilöt tuntemaan jotenkuten. Olen myös melko herkkäpinnainen, kiehahdan yli melko helposti ja siitä enemmän haittaa kuin hyötyä tässä elämässä. Huumorintajua on jonkun verran, ihan kaikkea tyhmää en vaan yksikertasesti voi tajuta näillä pienillä aivoillani. Näin pähkinänkuoressa olen luonteeltani ehkä hieman rasittava, mutta yleensä koetan olla mukava kaikille, jotka ovat mukavia minulle, eli siis sitä saa mitä tilaa! (: Minulla on paha tapa tuomita ihmisiä niin sanotusti ensi silmäyksellä, mutta tästäkin tavasta yritetään päästä eroon.


Harrastan ratsastuksen lisäksi myös aika aktiivisesti enimmäkseen heppavalokuvausta, salilla käyntiä ja piirtelyä. Kuvauskalustona tällähetkellä toimii Canon eos 60D järjestelmäkamera ja siihen Canon efs 18-55mm, Sigma 120-400mm f/4.5-5.6 DG APO OS HSM ja Canon efs 55-250mm objektiivit. Valokuvausta olen harrastanut aktiivisesti ehkä vuodesta 2007, ensin surkealla pokkarilla, siitä kivikautiseen bridgeen ja 2009 sain sitten joululahjaksi ihan oikea järkkärin. Nyt sitten syksyllä 2013 sain vähän paremman kapistuksen, Canon eos 60D'n ja siihen uuden putken, joten kuvausharrastus ehkä vähän etenee. Kuvailen melko paljon kotitallin asukkeja ja kisoja, mutta pyrin kuvaamaan myös hevosia ym. tapahtumia muilta talleilta, jos satun vain saamaan kyydin.

Piirtämistä olen aktiivisesti "harrastanut" ehkä parisen vuotta, piirtokalustona toimii Paint Tool SAI ja Photoshop elements 6.0 sekä Aiptex Media tablet 14000U piirtopöytä. Piirtäminen on vähän jäänyt ajanpuutteen vuoksi, mutta valokuvausta on kuitenkin tullut harrastettua ihan aktiivisesti, toivotaan että jatkossakin on intoa yhtä paljon kuin nyt!

Opiskelen tällä hetkellä Savonlinnan lyseon lukiossa ja menen nyt syksyllä 2014 kolmannelle luokalle ja ensimmäiset kirjoituksetkin ois jo tuossa syyskuussa. Lukionjälkeisistä opinnoista ei ole vielä minkäännäköistä käsitystä, toivotavasti sekin nyt selviäis tässä että ei tarviis sitä välivuotta pitää, en millään haluis jäädä tähän kaupunkiin yhekskään ylimääräseks vuodeks.. Mutta katellaan mitä aika tuo tullessaan, ehkä keksinkin tässä ihan kohta, mikä miusta tullee isona!

 

Ratsastushistoria

Ratsastusta aloin harrastamaan kun menin eskariin, eli  joskus 2002 syksyllä. Alotin ratsastuksen Sarin tallilla, mikä oli vajaan kilometrin päässä meiltä. Monta monituista kertaa tulin hevosten ja ponien selästä alas, mutta aina sinnikkäästi nousin takaisin satulaan. Noh, eipä ne lukuisat putoamiskerrat kutienkaan haitanneet, vaan jatkoin sitkeästi samalla tallilla sen kuusi vuotta, kunnes tajusin, että haluan hypätä enemmän. Kyseinen talli kun oli ehkä vähän enemmän koulupainotteinen, oli siellä tietty estetunteja ja ensimmäiset kisatkin siellä menin melko huonolla menestyksellä.Vaihdoin sitten 2008 talvella naapuritallille Vuohimäen ratsastuskoululle ja pääsin siellä sitten kehittymään enemmän estepuolella.

Ensimmäinen vuosi meni tutustuessa talliin ja hevosiin, mutta 2009 talvella pääsin mukaan valmennustiimiin. Ensimmäiset kuukaudet valmennuksissa menin vähän eri hevosilla, mutta vähän myöhemmin keväällä löysin mukavan risteytysponiruuna Hannibalin, millä sitten aloin vakituiseen kisaamaan ja valmentautumaan. Kävin sillä lukuiset seura- ja aluekisat, sijoituin peräti viisi kertaa ja ensimmäiset aluekisani menin sillä 2010 keväällä. Kisasin Hanilla vuoden 2012 kevääseen asti, kunnes tuli tunne, että tarvitsisin hieman isomman hevosen kun on tuota pituuttakin tullu kahdessa vuodessa lisää. No siinä sopivasti "vapautu" yksi vähän isompi hevonen, oikein komea puoliveriruuna Comme Il Faut (Ok, kukaan ei jaksanu sitä kun jumitti aina ja tykkään "omalaatusista" hevosista niin aattelinpa sitten kokeilla) Illillä oli minua ennen mennyt kolme ihmistä, kaikki kuitenkin menettivät hermonsa sen kanssa..

Noh, menin ensimmäiseen valmennukseen ja kisoihin sillä hieman epävarmalla mielellä, kun en oikein kyseisestä hevosesta tykännyt, mutta oli sitä ihan mukava koettaa (oli se melkonen kokemus muiden joukossa). Valmennus meni oikein kivasti lukuunottamatta paria jumitusta keskelle maneesia. Kisat eivät sitten menneet ihan putkeen, hevonen päätti heittää verkassa minut alas selästä ja lensin sitten päin estetolppaa. No mitäpä siinä turhia jaarittelemaan, minä kovin päättäväisenä pienistä jomotuksista häntäluussa huolimatta kiipesin takaisin Illin selkään ja päästiin kuitenkin se 70cm rata loppuun asti, paitsi unohdin sitten radan uusinnassa. Sen jälkeen olen sitten Illillä valmentautunut ja kisannut, ensimmäiset aluekisat menin sillä keväällä 2012, luokat oli 80cm ja 90cm. Hyppäsin siis Illillä ensimmäisen 90cm luokan ja hienosti päästiin puhtaasti rata loppuun, hieman hitaasti kylläkin.

Tässä sitä ollaan kehityty eteenpäin, vedetään jo sijoituksia ihan aluetasolta 90cm luokista asti, mitä ei kyllä olisi uskonut silloin, kun kyseisellä herralla aloin kisaamaan. Matka on ollut pitkä ja kivinen ja kyyneleitäkin on vuodatettu, mutta odotus palkitaan ja ollaan päästy hyvään vaiheeseen nyt, toivottavasti ei satu mitään, mikä keskeyttäis nyt tämän kehityksen.

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!