torstai 24. lokakuuta 2013

66. Erilaisuus on rikkautta, sitä ei vain tajuta..

Kirjoitin joskus aikaa sitten postauksen siitä, miten olen ollut elämästäni yli puolet koulukiusattu [linkki postaukseen]. Nyt ajattelin vähän avata, miten olen päässyt siitä vähitellen yli ja oppinut hyväksymään itseni tällaisena kuin olen.

Ihminen joutuu elämään koko elämänsä itsensä kanssa, ja siitä voi tulla melko pitkä ja tuskallinen jos ei pysty olemaan sujut itsensä kanssa. Ihmiset runnoivat mieleeni liki kymmenen vuoden ajan todella negatiivisen kuvan itsestäni, mikä vaikeutti elämääni hyvin paljon mm. niin, että aloin olla hyvin ujo ja arka uusia ihmisiä kohtaan, joka ei tosissaan ole hyvä ominaisuus. On se tietty hyvä olla vähän varuillaan aina uusien tuttavuuksien kanssa eikä heti rynnätä kaulaan kiinni ja luottaa 100% varmasti, mutta itseen pysty luottamaan vieläkään täysin kehenkään siinä pelossa, että minut jätetään samalla tavalla kuin aina ennenkin.

Olen kuitenkin alkanut päästä yli tästä, yrittänyt vähitellen hyväksyä itseni niin ulkonäköni kuin luonteenikin puolelta. Ei se ole helppoa, varsinkaan jos haukkuminen ja kiusaaminen on kohdistunut ulkonäköön. Itselläni se oli juuri lähinnä tätä ulkonäköön ja syömiseen kohdistuvaa, minkä seurauksena vihasin koko kehoani koko sydämeni pohjasta. Kiusaamisen seurauksena lakkasin syömästä ja aloin meikkaamaan, koska en voinut sietää itseäni enää muiden takia tällaisena kuin olen - laihdutin ja meikkasin siis vain ja ainoastaan muiden takia, että minut hyväksyttäisiin ja en erottuisi paljoa muista. 

Olen laihtunut viime syksystä tähän päivään lähemmäs 8kg ainoastaan sen takia, että en syö kunnolla. Saatan olla hyvällä tuurilla syömättä jopa 2 päivää, koska aina kun syön, mieleen juolahtaa ajatus siitä, että lihon ja painan taas ihan liikaa, jolloin en taas kelpaa kenellekään. Tästä tavasta en valitettavasti ole päässyt pois, mutta muuten olen jo alkanut oppia hyväksymään itseäni tällaisena kuin olen, koska en mahda ulkonäölleni mitään enkä viitsi kalliita leikkauksia tehdä sen takia, että saisin samanlaisen naaman kuin JLOlla. Jokainen on kaunis ihan omana itsenään, ei muiden mielipiteiden pitäisi vaikuttaa siihen ollenkaan miltä näyttää, me kaikki ollaan erilaisia ja hyvä niin! Minusta tuntuu, että ei kenestäkään olisi kiva, että jokainen vastaantulija näyttäisi ja käyttäytyisi samalla tavalla kuin sinä, vai mitä mieltä olette asiasta?

Kyllähän minullakin oli hirveitä vaikeuksia, olin yhdeksännen luokan syksystä kevääseen melko pahasti masentunut, kaverien kanssa meni huonosti ja useimpien kanssa meni välit jopa poikki ja jouduin käymään psykologilla. Ratsastus meni iha päin honkia, kun muu oma elämä oli niin huonosti. Sitten tuli kevät ja kesä, alkoi kesäloma ja sain olla niiden kavereiden kanssa, ketkä hyväksyivät minut ja tykkäsivät olla kanssani ihan omana itsenäni, ei tarvinnut meikata tai käyttäytyä kuin prinsessa - minulle kavereissa merkitsee eniten luonne, ei se miltä näyttää. Pääsin tästä kaikesta paskasta yli vain ja ainoastaan kavereiden avulla, koska he jaksoivat tukea ja auttaa silloin, kun oli vaikeaa ja teki mieli vain luovuttaa.

Olen vahvasti sitä mieltä, että kenenkään muun ihmisen - ei vanhempien, kavereiden, naapurin tai edes USAn presidentin, pitäisi millään tavalla vaikuttaa siihen, millainen sinä itse haluat olla ja olet. Hyväksyminen vie aikaa, mutta kun sen kerran tekee, tulee loppuelämästäkin edes sen hitusen helpompaa. Ole itsesi paras kaveri, sillä valitettavasti itseään ei pakoon pääse ja joudut elämään itsesi kanssa elämäsi loppuun asti, halusit sitä taikka et. Myönnän, että en itsekään pysty vielä hyväksymään itseäni aivan täysin, mutta voiton puolella ollaan, kiitos kaikkien ihanien kavereiden, ystävien ja rakkaan poikaystäväni, jotka jaksavat piristää ja tukea vaikeina hetkinä, kun tuntuu että koko maailma kaatuu niskaan. Blogin nimikään ei ainoastaan kuvaa minun ja Illin alkuvaikeuksia, mistä noustiin nyt lopulta tähän pisteeseen, vaan myös oman elämäni vaikeuksia, joista noustaan vaan koko ajan enemmän ja enemmän voiton puolelle.
Ihminen saa myös epäonnistua, niistä vaan pitää sitten ottaa opikseen ja nauraa ja viisastua sitten jälkeenpäin. Ei ihminen opi, jos ei opettele ja kokeile! Itselläni on tämä ongelma ollut jo pitkään, että en pysty hyväksymään epäonnistumistani. Tämän vuoksi ratsastus on joskus epämiellyttävää, kun en onnistu kerralla. Tästäkin yritetään päästä pois, vaikeaa se on, mutta yritys on kova. Yksi kaunis ajatus itsestäsi auttaa jo eteenpäin, esimerkiksi seuraavan kerran kun menet peilin eteen, katso itseäsi suoraan silmiin ja ajattele "minä olen kaunis juuri sellaisena kuin olen!" tai vaikka ratsastustunnin jälkeen ajattele "minä osasin ja tein sen!". Itseään kannattaa myös palkita aina hyvien suoritusten jälkeen ja ottaa huomioon kaikki kavereiden positiiviset kommentit, ne auttavat ihan oikeasti jo alkuun, loppumatka onkin sitten sitä hyväksymään opettelemista, joka vie aikaa, mutta kärsivällisyydellä senkin oppii.

Toivon, että teksti ei ollut kovin sekavaa ja jokainen, joka tämän romaanin jaksaa lukea, menee itsensä syvimpään kolkkaan ja miettii ihan tosissaan, haluanko elää riidoissa itseni kanssa vai vain hyväksyä itseni sellaisena kuin olen. Itse olin pitkään vahvasti ensimmäisen vaihtoehdon kannalla, kunnes en vaan enää jaksanut itsekään kaikkea sitä negatiivista, mitä itsestäni aina keksin, en onnistunut olevinaan missään ja en pystynyt hyväksymään tekemisiäni. Kokemuksen kannalta voin kertoa, että kannattaa vain taistella itsensä puolesta, elämään tulee sen jälkeen paljon enemmän näitä valoisia puolia.

19 kommenttia:

 1. Mun mielest oot yli kkaunis ja ihana!!:)::):) mut jokanen saa olla millanen haluaa, oot tosi rohkee:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, kiitos :) se on kyllä ihan totta ja oon tässä aikoje saatossa kyllä rohkaistunu olemaan sellane ku ite haluun!

   Poista
 2. Ihan loistava postaus, on vaan niin väärin kiusata ketään minkään takia, erityiseti ulkonäön.. loppupeleissä sille ei voi mitään (ainakaan hirveän suurta) ja oot ainakin mun mielestä tosi nätti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva että oli kerrankin hyvääki tekstiä! :D se on kyllä kun ei ihmiset loppujenlopuks mahda ulkonäölleen mitään, paitsi sitten tunkee sen kilon paakkelia ja meikkejä naamaan, jollon ne pienet epäkohdat peittyy. kiitos kovasti :)

   Poista
 3. Hyvä meri!:) muistaha syyä tyttö vaikka ei maistuiskaa :)

  VastaaPoista
 4. Voitko tehdä postauksen susta ja poikaystävästäs :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miks? :) muttajoo, ehkä joskus

   Poista
  2. millo ois se joskus? :)

   Poista
  3. no emmää erillistä postausta jaksa kirjottaa mut voin jotaki tarinoija vähäse vaikka seuraavassa minkä kirjotan tässä justiisa :)

   Poista
 5. Mä en muutenkaan tajua että miks ulkonäkö on joillekkin niin tärkeetä? Kauneus on katoavaista, luonne ei. Mutta hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
 6. Minuu on kans kiusattu useita vuosia. Pahinta kiusaamista on miun mielestä just sellane ns.piilokiusaaminen eli että levitellään juoruja, tuijotetaan ylimielisesti yms. Rumaks haukkuminen on yks pahimmista. Ala-asteella sain kuulla jatkuvasti, että oon ruma ja luuranko ku olin niin laiha. Sama paska jatku vielä ylä-asteella. Koko tän ajan miulla on koko ajan ollut yks ystävä, joka sai miut taas uskomaan itteeni.Ylä-asteen lopulla tajusin viimein lakata aattelemasta mitä mieltä muut on miusta ja miun ulkonäöstä. Jos en kelpaa jollekki, se voi painuu helvettii miu elämästä. Tiiän tasan tarkkaa miltä siusta tuntuu. Ja sanon siulle että sie oot kaunis nainen ja sie et oo läskiä nähnykkään!!!!! Toivon että sie pääset yli kaikesta tosta paskasta mitä oot kokenu. Ja tiiätkö se paras osa tässä on, että kun se itseluottamus tulee takasin nii voit hymyillä niille kiusaajille viellä joku päivä ja ne tulee hämmästymään. Älä koskaan enää anna kenenkään pilata siun onnellisuuttas koska sie oot upee ihminen ja ansaitset onnen!! Anteeks kökkö kommentti en osaa oikei muotoilla sanoja järkeviks lauseiks :D
  Terveisin yksi kaverisi, voit itse miettiä että kuka;) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, kyllä tuosta sen pääasian sai selville :D tästä sitä noustaan vaa ylöspäin, hitaasti mutta varmasti!

   nyt ei kyllä iha äkkiseltää tuu mielee että kuka.. :D hyvin pahoillani olen jos loukkaa kovasti..

   Poista
  2. Hahhaa arvasin ettet heti tajuu;) mieti rauhassa :D

   Poista
  3. jotaki vinkkiä nyt heih :D

   Poista
  4. Ei semmosii xD kyl sie tiiät;)

   Poista
 7. miten oot saanu et toi otsikko levenee ku siihen laittaa hiiren :o?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on sellanen koodi, kannattaa googletella nii löytyy :)

   Poista

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!