sunnuntai 6. lokakuuta 2013

59. Mä haluun enemmän eli sut kokonaa

Tää oli kyllä niin hyvä mutta silti niin huono kisapäivä et ei huhhu. Kasikympin rata meni ihan suht hyvin, päästiin puhtaasti loppuun asti ja aikakin riitti kolmanteen sijaan, mutta 90cm sitten pissi ihan totaalisesti. Illi oli sen luokan verkassa tosi tahmee ja epäpuhas, kyselin sit ihmisiltä et näyttääks se siltä et se ontuu ja osa sano että ei ja osa että kyllä se vähän. Kasikympissä se kuitenkin oli ihan puhdas, vähän oli haluton pyrkimään eteenpäin, mut ei se siinä vaiheessa pistäny ollenkaan silmään. No, siinä sitte normaalisti verkkasin ysikymppiin, verkkahypyt meni ihan ok, oli kuitenkin vähän sellanen että hidasti kohti estettä mutta hyppäs kuitenkin. No, sitten oottelin vuoroo ja kävelin odotusalueella ja kahtelin vähä mite se liikkuu, mut ei käynnissä siinä vaiheessa näkyny mitää. Sieltä sitten tuli miun vuoro ja lähdin radalle, Illi ei ois millään tahtonu laukata ja oli tosi tahmanen, mutta lopulta se sitte nosti ja lähettiin ekaa estettä kohti - ja töks. Ihan ilman syytä se vaan pysähty siihe esteen etee. No toine yritys ja sama, se vaan hidasti estettä kohti. No kolmannella kerralla päästii yli, mutta melkei paikoiltaa ja ihmiset hätisteli takana. Siinä vaiheessa oli sit jo sellanen olo et ei tää hevonen oo nyt kunnossa, ei se normaalisti kiellä noi ilman mitää syytä. Tää oli kyllä ensimmäinen kerta ku meidät hylättiin kisoissa, koskaan ennen ei olla ulos kielletty (ellei leirikisoja lasketa). Toivottavasti tää alamäki ei nyt lähe tästä..

Kisojen jälkee ihmiset sitten kahteli sen jalkoja ja syynä oli että sillä on etujalkojen kavioissa niin lyhyet kannat, että paino menee niille ja se sitte aiheuttaa kipua, ei se nimittäi voinu varata painoo melkein yhtää vasemmalla etujalalle vaan lepuutti sitä koko ajan. Sillähä oli pohjalliset tähä asti just sen takia, kun se ontu just sitä samaa jalkaa sen kannan takia, mut ne otettiin edellisessä kengityksessä pois ja nyt se sama vaiva tuli takas. Pohjalliset nyt laitetaan sit takasi ja ne on varmaan tästä lähtien sillä aina toivonmukaan. Ens kerralla ollaan sitten toivottavasti terveitä ja päästään molemmat radat loppuun asti iha hyvillä mielin :) Valkkakin on poikkeuksellisesti ens viikolla, kun sitä seuraavalla on sitten HIHS niin ei kukaa oo pitämässä sitä meille. Ite en HIHSii pääse tänä vuonna valitettavasti, ehkä sit ens vuonna taas!

Taas kyllä meinas nousta (ja kyllä lopulta nouskin) tippa linssiin kun Illi ontuu, viimeks se oli ihan hirveetä kun hevonen on ihan kolmijalkanen ja ei tiietä paraneeko ollenkaan, onko jalka poikki vai eikö ookkaan mitään vakavaa. Nytkään se ei oo mitään sen kummempaa, mut silti sieltä vaan nousee ne ajatukset että jos se ei selviäkkään ja pitää lopettaa. Siinä sitten taas tajuaa, miten paljon yks hevonen voi merkitä, vaikka kaikki kokemukset ei sitä annakaan aina ymmärtää. Kyllä voisin tän ruunan itelleni ottaa jos vaan saisin mahollisuuden, kyllä siitä johonkin on jos se vaan sais mahollisuuden näyttää kykynsä ja taitonsa ja osais vaan pyytää tarpeeks!laatukuvat takaa © Pinja
Sain tänään myös "kuvauskeikan", kuvasin valmentajan hevosia (Kirppu ja Liga) ja hevosenhoitajaa, Idaa. Myös koirista tuli napsittua kuvia, sain samalla vähän harjotusta tohon kameran käyttöön, on vielä vähän hakusessa nuo asetukset sun muut, mutta eiköhän tää tästä kun vähä harjottelen. Tähän perään voisin pari otosta pistää, kattelin vähän silleen ettei naamoja näy jos kuvattavat henkilöt ei halua itsestään kuvia julkaistavan täällä. 

Sisäistin myös tuossa eilen että syksy on taas tullut ja kävin kuvailemassa omassa pihassa lehtiä sun muita, kun ne on nyt taas niin kivan värisiä. Kuvasin samalla myös uudet Puma Mid L Winter ized -streetkengät talveksi mitkä tilasin ellokselta, äitillä oli jotain ihme tarjouskuponkeja niin saatiin sitten melkein puoleen hintaan ne! Hyviltä ja lämpimiltä kengiltä ainakin vaikuttavat, niissä on tosi kiva ja paksu karvavuori, toivottavasti se sitten on myös lämmin ettei varpaitten tarvii jäätyä älyttömillä pakkasilla.


4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ja harmi et ei menny lisät ihan putkeen, onneks ei sen pahempaa käyny :) ja onnittelut kolmannesta sijasta! Niin ja aivan upeita kuvia!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! elä muuta sano, onneks on korjattavissa tuo vaiva :)

   Poista
 2. Toivottavasti noi pohjalliset poistaa ongelman :) Se on aina helpottavaa jos tietää tai edes osaa epäillä syytä ontumiselle tai epäpuhtaudelle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eiköhän nuo ku edelliselläki kerralla autto :) Ellei sitten oo jotenki pahemmaks päässy ja ei nekää auta, mut en kyllä usko! Se on kyllä hyvä nii ei ihan epätoivo iske :p

   Poista

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!