perjantai 16. elokuuta 2013

47. Valkkaa taas pitkästä aikaa

Taino, koko viimeviikkohan sitä ollaan valkoissa oltu, mutta tässä oli taas se semmone valkkafiilis. Valkka meni meidän osalta ihan hyvin, tosin alussa Illi tuntu tosi tahmeelta ja se vaan kompuroi ravissa. Siitä se sitten lopulta korjaantu kun saatiin askeleita vähän aukastua laukan jälkeen, mutta ei se silti ollut ihan sellanen ku ennen. Säikähin jo että herranjumala, nyt jos se on rikkonu ihtesä ja sunnuntaina pitäs päästä alueisiin hyppäämää nii ei hyvä! Mutta onneks se korjaantu sitten yhteisen alkuverkan jälkeen ja jarrutkin alko sitten tuttuun tapaan hävitä. Esteillä tosin oli vähän vaikeuksia mahtua väleihin, kun ei oikein pidätteet menny läpi.

Hypyt menikin sitten ihan kivasti, askeleet sattu suurinpiirtein kohilleen eikä sen suurempia ongelmia ollut. Tosin vinottain hypättävä okseri tuotti vähän hankaluuksia, kun talvella lensin sinne esteen sekaan ja pienet traumat siitä jäi. Tultiin se sitten ihan suoralla linjalla, kun olin jo kahesti kerenny kieltää sille ja luovutin asian suhteen ihan kokonaan, etten ui vahingossakaan hiekassa saatikka esteessä. Hypättiin ehkä jotain 80-90cm esteitä, eli siis niitä mitä nyt alueissakin mennään. Kyllä tällä valkalla lähen sinne iha positiivisella asenteella, toivotaan että Illi on yhtä innoissaan sillonki, niin ei tarvii hurjaks heittäytyy ja käskee sitä eteenpäin koko ajan, mieluummin vois ottaa vähän taaksepäin. Toivottavasti sääkin suosis ettei tarviis ihan märässä mutavellissä ja kaatosateessa vedellä menemää siellä.

Illin pää on myös ihan täynnä jotain märkiviä haavoja, varmaan tullu siitä kun tappelee noitten muitten ruunien kanssa laitumella. Oli kyllä ihan karseen näkönen, tungin vaan litratolkulla helosania niihin. Hevoset muutti myös tänään niihin jaboihin kun tuo Vuohimäen talli menee remppaan, oli kyllä järjestelemistä vähän kun piti tyhjentää ja kärrätä purut karsinasta jabaan ja siirtää pussit sun muut. Illi ei onneks ollu moksiskaan muutosta, ihmetteli vähän aikaa ja lopulta mässytti vaan tyytyväisenä heiniään. Ongelmia kyllä saattaa tuottaa niiden jabojen ovet, kun ne ei mee kunolla kiinni eikä ne aukee ja jotkut saattaa lävähtää auki kertaheitolla ja siinä sitten karkaa hevonen ja ite jää oven alle. Toivottavasti tuo remppa olis ohi mahollisimman nopeesti niin ei tarviis noitten jabojen kanssa tapella.. 

Ratsastus- ja talutuskuvista  kiitokset Juulille! (: Jabakuvat olen itse ottanut

Kaikki nuo valkeet läntit Illin päässä on niitä haavoja, tosin niitten päällä on rasvaa, eli ei ihan tuon näkösiä oo. Mut on noita jonkun verra, pitäs varmaa joku panssari hankkii sille ettei ihan tollasee kuntoo pääsis.. :/

 8 kommenttia:

 1. oeoe, nice pics! ei siu kameralla miusta yhtää kuvaa satuttu ottamaan, voisit lähetellä jos otettii:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä tuola ainaki pari kuvaa ja videota oli, voin ne siulle joku kaunis päivä pistää kuha jaksn (;

   Poista
 2. ootko 98 vai 97? (: suhun ois kiva tutustua :) kiva blogi

  VastaaPoista
 3. 96 oon :) kiitos! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai 96!? ai oon aina luullu että 97 tai 98! (:

   Poista
  2. haha, oon vissii sit nii pienen näköne ;D

   Poista

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!