torstai 28. maaliskuuta 2013

24. Ruma, läski, nolife...

En oikein tiiä miten tän tekstin kirjottais, joten elkää välittäkö kökköydestä vaan tekstin sisällöstä!

Ajattelin kirjoittaa vähän kiusaamisesta, varsinkin koulukiusaamisesta. Itselläni tästä on kokemusta ihan liikaakin, minua on nimittäin kiusattu koko kouluikäni, koska olen erilainen kuin muut. Olen ujo, en uskalla kommunikoida uusien ihmisten kanssa ja punastun helposti. Ylemmillä luokilla mukaan tuli myös useat haukkumasanat, kuten läski, ruma ja huora. Käytävillä raikui aina jotakin tyhmää, kun kävelin ohi. Kyllä sitä sieti jonkin aikaa, mutta ysillä kaikki meni ihan mullin mallin ja olin suurimman osan keväästä yksin. Mietin aina, mitä pahaa olin tehnyt, että minulle piti koko ajan kuittailla kaikesta mitä teen ja miltä näytän. Minua haukuttiin myös harrastukseni takia, koska heppatytöt on noloja, niillä ei oo muuta elämää kun hevoset ja talli. Se tosin on hellittänyt, tainnu tajuta ihmiset että ratsastus on ihan normaali harrastus muiden joukossa.Ihmisillä on nykyään se stereotypiä, kaikkien pitäisi näyttää aivan samalta kuin toinen, meikata naamansa täyteen paakkelia että hyväksytään kaveriksi. Jos et meikkaa, olet nolo nolife joka ei tajua mistään mitään. Jos et ole aivan samanvärinen kuin muut, olet neekeri. Jos olet vähänkin ulkona mallin mitoista, olet läski, joka syö vain roskaruokaa. Myönnän, itsekkin tuomitsen ihmisiä joskus ulkonäön perusteella, mutta toista oppii arvostamaan vasta, kun itse kokee kaiken sen mitä toiselle tekee. Itse olen älyttömän epävarma ja omaan huonon omatunnon vain sen takia, että minua on kiusattu melkein 9 vuotta. En pysty luottamaan kehenkään, kuvittelen, että kaikki ihmiset pitävät minua rumana ja läskinä, joka ei osaa mitään. En kykene ryhmätyöhön, en paritöihin, en uskalla asioida kaupassa tai kävellä ison joukon ohi ilman, että ahdistun ja sydän hakkaa melkein rinnasta ulos.


Kiusaajat ja niiden alut kuvittelevat, että ei yksi haukkumasana voi vahingoittaa tai tehdä mitään pahaa ja hei, sehän on vaan läppää. Päinvastoin, jokainen haukkumasana, ilme, ele tai edes katse vahingoittaa sisältä ja heikentää omaatuntoa pysyvästi. Vain yksi sana voi musertaa herkän ihmisen kokonaan, ei siihen paljoa vaadita. Yksi mulkaisu kertoo jo, että sinun seuraasi ei kaivata tässä porukassa. Nauresekelu ja hihittely aiheuttaa ahdistavia tilanteita, mistä ei pääse pois. Kaikki tämä on heikentänyt omaatuntoani niin paljon, että en kykene yhtään mihinkään.. Olen riippuvainen kavereista, jos jään yksin, istun jossain nurkassa piilossa kaikilta katseilta ja ihmisiltä. En edes yritä luoda mitään kontaktia mihinkään. Ei vaan pysty, ajatuskin asiasta saa sydämen hakkaamaan ja hengityksen salpaantumaan. Ajatuksetkin kaikista katseista saa olon huonoksi ja voimattomaksi.
Kiusaajat voisivat edes kerran mennä itseensä ja miettiä kunnolla, millaista tuskaa aiheuttavat teoillaan ja sanoillaan, olevinaan harmittomillakin. Koskaan et voi tietää oikeasti, miltä uhrista tuntuu ja millaista vahinkoa se aiheuttaa. Osa ei toivu koskaan, osasta tulee vahvempia ja kääntävät kokemansa tuskan muita vastaan. Toiset taas pääsevät siitä yli ja elävät elämäänsä normaalisti, ovat ehkä vaihtaneet paikkakuntaa ja aloittaneet kokonaan uuden elämän.

Onneksi minullakin on pari kaveria, jotka jaksavat tukea ja ymmärtää sekä piristää, kun sellainen päivä sattuu. En voisi kuvitella elämääni ilman heitä, tuskin olisi näinkään pitkälle jaksanut. Kiitän siis kaikkia, jotka ovat jaksaneet tukea, kun elämä on välillä hakannut vastaan ♥


Pahoittelen tekstin sekavuutta, mutta toivon että mahdollisimman moni ymmärtää ja ottaa kantaa asiaan sekä miettii, kuinka iso asia on vaikka se pieneltä kuulostaakin (: kuvat http://weheartit.com

12 kommenttia:

 1. En tajua yhtään kiusaajia! Ne on vaan kateellisia sikoja! Koita jaksaa, oot tosi kaunis ja mukava tyttö! Äläkä välitä siitä mitä muut sanoo, naura vaan niille ja pistä samalla mitalla takasin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niihä se kaikki pitää vaa päästää toisesta korvasta sisää ja toisesta ulos, on siihen tullu opittuu tässä näitten vuosien aikana (: mutta kiitos, ehkä tästä vielä selvitään, jos ei hyvin nii sit huonosti! ;)

   Poista
 2. mun mielestä et oo läski etkä mitää muutaka noist ja oot tosi kaunis ym. ja tosi ikävää et oot joutunu kärsii tollatteest.. Muaki joskus haukuttu läskiks ja näin mut nyt ku luin tän ni aattelin, et oon onnekas ku ei oo pahemmin mitää ollu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, voit olla onnelline ettei oo tämmöstä, ei nimittäin hirmu positiivisesti vaikuttanu mun elämää nää.. :p

   Poista
 3. Omatunto on eri asia kuin itsetunto, ei mulla muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nosorii, pittää ens kerralla ajatella enemmä! :)))

   Poista
 4. Ei kai sua vielä lukiossakii kiusata? :o Ja tuli muuten mieleen, et onks sulla pitkä vai lyhyt matikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eiii enää ainakaan tietosesti, saattaa niitä juoruja liikkuu :) pitkä matikka on!

   Poista
 5. Oot tosi rohkea ku kirjoitat nuin avoimesti vaikeasta aiheesta. Muista, että se on kiusaajien/paskanpuhujie/minkäikinä häpeä, että nekäyttäytyy huonosti, ei sun vika. Mua kiusattii peruskoulu siksi, koska mulla oli lasit, olin kympin oppilas ja mulla oli poni. Hain hyväksyntää elämällä ilman laseja(ilman laseja nään n. 60cm eteenpäin hyvin) vuoden, ennen ku hankin piilarit. Lisäksi aloin tahallaan menestyyn huonosti koulussa, silöe tielle valitettavasti jäätiin. Voimia<3

  T.kiusattu lapista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, ei sullakaan helppoo oo näköjä ollu :/ mutta kyllä tästä eteenpäi mennää!

   Poista
 6. mä tiedän mitä oot joutunu kokemaan ja se on ihan hirveetä :( muakin kiusattiin, mutta ala-asteella. Vieläkin (olen lukiossa) jos olen epävarma ulkonäöstäni yms. niin ahdistuu jos jotkut hihitelevät ym. Kyllä sä siitä yli pääset luotat vaan itseesi! oot tosi kaunis, tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kovasti!, sullekkin tsemppiä, kyllä tästä yli päästään kun vaan jaksaa yrittää! :)

   Poista

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!