Comme Il Faut

"Maailmalle olet vain joku, mutta minulle olit koko maailma" 
Vaikka Illi lähtikin uuteen kotiin 20.9.2014, pidän sen sivun täällä, koska Illi oli minulle todella tärkeä


 Koko nimiComme Il Faut SukupuoliRuuna
KutsumanimiIlli, Ilpo tms. Rotu ja säkäTilastohevonen, n. 175cm
Syntymäaika arvioitu 1.1.2005 OmistajaVuohimäen ratsastuskoulu

Illi sukupostissa  
  
Illi on luonteeltaan todella mukava ruuna, saattaa kuitenkin uhitella karsinassa ja käyttää hyväkseen melko isoa kokoaan varsinkin pienten ja pelkäävien kanssa, mutta kun rohkeasti uskaltaa karsinaan astua, sieltä se jo korvat hörössä tulee luokse. Seisoo hoitaessa aina nätisti paikallaan, ei pidä oikein mahan koskettelusta, mutta siihenkin jo totuteltu. Illi on kaikkiruokainen palikka, joka syö aivan kaikkea appelssiinistä pilttiin (paitsi ei juustosämpylöitä!). Satulavyötä kiristäessä saattaa näyttää hieman hapanta naamaa, eikä se nyt ole mikään ihmekkään. Alkuaikoina Illi ei osannut kävellä nätisti riimun kanssa, vaan syötellessä ja talutellessa riuhtoi ja veti joka suuntaa. Nykyään pienen treenaamisen myötä saatu kitkettyä tapa pois, ja ainakin minun kanssa kävelee nätisti vieressä ja pystyy syöttämään ilman sitä pelkoa, että singahtaa sekunnin milliosassa johonkin suuntaan.


Ratsastaessa Illi on mukava hieman epätasaisista askeleistaan huolimatta. Isoksi hevoseksi Illillä on kuitenkin lyhyet askeleet, mutta siitä ne vähän venyy sitä mukaan kun ratsastaa. Innostuu aina esteillä, joskus aikamoisia vaikeuksia pidättää ja jarru-käsite unohtuu, mutta kyllä ne sieltä aina lopulta löytyy. Seinään ei uskalla pysäyttää kun mennään vielä joskus läpi.. Ei oikeastaan pelkää paljon mitään, hyppää kaikki erikoistesteet muurista veteen, mutta jos ratsastaja on epävarma, Illikin voi alkaa testailemaan. Hyppää kivan tasaisesti, veti ennen pään alas esteillä, nykyään ei enää niinkään (tai sitten siihen on vaan tottunut..). Tosi mukava tasaisella, taitaa laukanvaihdot, avot, sulut, väistöt, lisäykset ymym. mutta harjoitusravissa todella vaikea istua, on nimittäin aika epätasaiset askeleet. Onhan näihin jo totuttu, mutta silti istuminen tuottaa vielä vaikeuksia.

Illi on ehkä mukavin hevonen jolla olen koskaan ratsastanut ja on opettanut minulle paljon! Luottamuksen kasvun myötä ollaan myös päästy kehittymään minkä kautta hypätään koko ajan ratana isompaa ja isompaa. Tällä hetkellä mennään ratana vaihtelevasti 90-100cm luokkia seura- ja aluetasolla

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!