sunnuntai 10. elokuuta 2014

105. Syyskauden aloitus!


 KASSUN FIILIKSET KESÄLOMASTA..

Heissan taas, edelliseen postaukseen en jaksanut alkaa tarinoimaan mitään ihmeitä, kunhan vaan tiivistin kuluneen lomani siihen. Tässä postauksessa voisin vähän avartaa tätä alkanutta koulutaivalta ja rutiineihin palaamista. Taas valitettavasti alkoi koulu, sai kyllä aikamoisessa tuskanhiessä olla siellä nuo kaksi ekaa päivää, kun helletä on melkein 30 astetta ja koululla ei ole ilmastointia.. Käytäville suurinpiirtein sulaa ja luokkiin pökertyy kun ilma on niin huono ja kuuma, mutta ehkä tää tästä paranee, sais vähän tää ilma kyllä nyt viiletä että pystyy koulussa käymään ilman mitään ylimääräisiä tuskia. 

Nyt ei aikoihin ole tulut minkäännäköistä postausta, johtuen ylitylsästä elämästäni josta ei ole mitään kirjoitettavaa muuten kuin tallilta. Nyt taas kuitenkin tallihommissa päästään samaan rutiiniin, eli valmennuksiin ja normitunteihin sekä kilpailuihin (ainakin näin elo-syyskuun aikana!) niin ehkä tännekin tulee taas vähän useammin jotakin lueskeltavaa. Tähän postaukseen ajattelin vähän laittaa fiiliksiä tämän syksyn ensimmäisestä valmennuksesta, mikä käytiin aika mielenkiintoisissa sääolosuhteissa, tosin eipä pienet salamoinnit ja sadekuurot meidän menoa haitanneet!


Pelkäsin vähän, että Illi olis nyt kesän jälkeen ihan huono ja laiska, kun sillä on niin monet ja monet erilaiset ihmiset menneet pikkulapsista aikuisiin. Pelko osoittautui kuitenkin omaksi onnekseni vääräksi, Illi oli edelleen se oma energinen itsensä eikä sen suunpieletkään olleet yhtään auenneet, luojan kiitos! Valkka mentiinkin sitten taas tuttuun tapaan alusta loppuun hyvin vauhdikkaissa merkeissä, mikä kosautui aina sarjalla. Tällä kertaa mentiinkin kolmoissarjaa vaihtelun vuoksi niin, että ensimmäiseen väliin tuli yksi laukka ja toiseen kaksi. Liiallinen vauhti kostautui aina sarjalla, kun tultiin liian isosti sisään niin aina se b-osan puomi lähti sieltä mukaan. C-osalle sain kuitenkin sitten aina vähän hidastettua ja se päästiin kaikilla kerroilla puhtaasti yli.


Mentiin valkassa lähinnä erilaisia ratoja, alussa verkattiin ristikkokahdeksikolla, eli siis kahdeksion risteämiskohdassa oli pieni ristikko, joka tultiin sitten vuorotellen oikealta ja vasemmalta ja aina ristikon päällä vaihdettiin suuntaa, eli niinkuin kasia tehtäis. Piirsin siitä nyt myös havainnollistavan kuvan, jos joku ei minun selityksestä ihan ymmärtänyt, että miten se ristikko siellä kahdeksikossa oikein oli ja miten sitä mentiin. Illi oli alusta asti hyvä ja pyrki esteelle, ehkä vähän liikaakin välillä, mutta ensimmäiset tehtävät menivät silti ihan tosi hyvin! Mentiin samaa kahdeksikkoa sitten toisella kerralla niin, että ristikko nostettiin pieneksi pystyksi. Illi ehkä vähän innostui siitä enemmän, mutta pysyi kuitenkin kohtalaisesti hanskassa koko ekan tehtävän ajan.


Kahdeksikon jälkeen hypättiin parit hypyt oksereille ja täytteellisille pystyille, jonka jälkeen alettiinkin sitten hyppäämään sitä ihan kunnon rataa, ensin vähän pienempänä ja viimeisellä radalla esteet olikin jo sit noussu 95-110cm korkeudelle. Ne kyllä tuntu paljon pienemmiltä, tosin vesieste tuotti vähän hankaluuksia minulle, kun sille tultiin kulmasta melko lyhyellä tiellä. Yhdelläkään kerralla ei meinannu askel sattua millään, tai sit jos oli askel niin sitten pilasin sen itse sillä, että iski pelko siitä että sukelletaan sinne esteeseen. Olinkohan neljä kertaa sen lähestymisen jo munannu, kunnes sitten sillä viidennellä sain kuin sainkin askeleen kohdilleen ja päästiin jatkamaan rata loppuun asti. Loppurata menikin sitten ihan suht hyvin, Illi alko tosin käydä jo vähän kuumana ja meinas välit jäädä vähän lyhyiksi. Hyvä fiilis kuitenkin jäi ja sitä lähdin tavoittelemaan, oli tää nyt sentään ensimmäinen valkka kesän jälkeen Illin kanssa.

Ens viikolla ois taas sit luvassa valmennusta ja viikonloppuna sitten syksyn ensimmäiset seurakisat. Nyt tän alkuviikon käyn Illin kanssa jotain touhuilemassa ennen torstain valmennusta, kun hevoset on periaatteessa kesälomalla lauantaihin asti, kun ei viiti valmennukseen mennä suoraan lomalta. Käyn varmaan harjailemassa sitä ja keskiviikkona kävelyttämässä vähäsen, jos sillon sais joitakin kivoja yhteiskuviaki tuon turjakkeen kanssa, pitäs vaan joku saada kuvaamaan.. No, palaillaan sitten viimeistään kisojen merkeissä taas tänne blogin puolelle!

Ainiin ja tän postauksen laatukuvat otti Arttu!


MEITSI NÄYTTÄÄ MALLIA LAPSILLE, KUINKA HYPÄTÄÄN!


4 kommenttia:

 1. Kiva postaus, näitä on aina miellyttävä lukea kun on selkeetä ja sujuvaa tekstiä ja hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että miellyttää! :)

   Poista
 2. Tee sellanen my day postaus? Tai joku aamurutiinit? Miten usein muuten näette Artun kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää joskus tehä, kun vaan jaksaa ja on aikaa :) Se vähä riippuu, kesällä nyt nähtiin melkeimpä viikon välein, mutta nyt kun koulut alko niin varmaan silleen 2-3 viikkoo aina välissä, riippuu aina kummankin koulusta ja menoista :)

   Poista

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!