tiistai 15. tammikuuta 2013

7. Rapatessa roiskuu!

Hehee ei oo taas pitkään aikaan tullu kirjotettua mitään, koska ei oo oikein mitään uutta ja ihmeellistä ollu :p Nyt kuitenkin sain pari haastetta ja viikonloppuna sattu ja tapahtu taas kaikenlaista, mistä ei mitään hyvää seurannut... Ekaks voisin kuitenkin noihin haasteisiin vastata, jotka sain Reetalta ja Eeviltä!

REETAN HAASTE

tehtävänäsi on...
a) kiittää haasteen antajaa: Repee
b) antaa haaste parille bloggaajalle: Ann-Marie, Niina ja Jessi
c) ilmoittaa näille parille haasteesta
d) kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään

1) Olen oikeasti blondi, mutta tyhmänä värjäsin hiukset tummanruskeiksi seiskalla ja nyt en saa sitä väriä sitten pois _ilman_ että hiuksista haalistuu kesällä oranssit :p Värinpoistoa en saa ottaa/halua, koska viimesetkin hiusket siinä sitten kuolis pois.. Ootan vaan että nää haalistuu ja vois sitten värjätä blondiks nii ei tavii koko ajan juurikasvua pelätä (:

2) Vihaan nokian puhelimia yli kaiken, sori nyt vaan teille jotka niistä tykkäätte.. :D Itelläni on tällä hetkellä varmaa 2v vanha nokia N97, ihan pyllystä revitty luuri.. Seuraava puhelin tulee sit olemaan samsung galaxy s3 mini tummansinisenä!


3) Minulla on mopokortti ja skootteri jolla hurruuttelen kesäisin pitkin savonlinnaa. Oikein tarpeellinen kapistus, pääsee kouluun, kaupunkiin, kavereille ja tallille ihan miten lystää eikä tarvitse koko ajan porukoilta vonkua kyytejä :p Kerran oon kaatunu, jäi pysyvästi kyllä niin omaan kun paikalla olleiden kavereiden mieleen tämä.. Ainut huono puoli on että bensa maksaa ihan tuhottomasti ja tuo speedfight on kamala bensasyöppö :p

4) Rakastan omalaatuisia ja omituisia hevosia! Tykkään aina hevosista jotka ovat ratsastaessa ärsyttäviä ja jumisia, kuten Illi tai Pilli. Pilli oli pienenpieni poni jolla menin 2 vuotta sitten leirillä melkein joka tunti. Se ei tykännyt ollenkaan mennä yksin vaan halusi aina mennä kaverin perässä, jos se ei saanut haluamaansa, se pomppi ja hyöri pitkin kenttää. Oikein mukava poni oli kieltämättä <3 Kyllä jotkut vieläkin sitä pohtivat miten voin mennä Illillä, mutta ajan kanssa olen löytänyt oikean tekniikan ratsastaa sillä ja se liikkuu oikein kivasti (:


5) Hmm.. Tahtoisin Ypäjälle opiskelemaan sen jälkeen jos ja _kun_ olen lakin päähäni saanut. Hevosala ei sinänsä oikein nappaa mutta siltise kuitenkin kiinnostaa.. Hevosista olisi tosi kiva saada jokin kiva ammatti, mutta esimerkiksi hevosenhoitajilla ei ole kovin kehuttava palkka. Ehkä sitten hevosalan rinnalle opiskelen jonkun ihan ammatin, vaikka merkonomiksi luen.

6) Rakastan matematiikkaa! (paitsi geometriaa) Luen lukiossa pitkää matikkaa, tällä hetkellä numero on 9 mutta kyllä se siitä vielä ehtii laskea.. Tykkään matikasta silloin kun tajuan siitä jotakin, mutta esimerkiksi tämä geometria menee ihan yli hilseen. Pitää sitäkni ehkä ahkerammin päntätä niin ehkä sekin menee siitä.

7) Olen surkea kielissä. Osaan puhua englantia niin, että siitä tajuaa jotakin, mutta kun mukaan sotketaan kaikki kieliopit ja lauseen rakenteet, ei siitä sönkötyksestä saa erkkikään mitään selvää. Kyllä se saksalainen vaihto-oppilas ymmärsi mitä hänelle selitin, vaikkakin vähän huonolla englannilla kertoilinkin niitä tarinoita. Eli kieliopit hiiteen! Ruotsi menettelee vielä, en vieläkään erota deklinaatiota konjugaatiosta, mutta ehkä sekin sieltä vielä erottuu jos vaan jaksasin panostaa siihen.

8) Mitähän tähän vielä keksis.. Rakastan tummansinistä ja punaista! Hienosti on minulla ja Illillä sävy sävyyn kaikki kisavarusteet otsapannasta kannuksiin ;) Harjalaukkukinon kivasti sinipunainen, harjat vaan pitäs vielä saada violetista vaihdettuu siniseks..

sitten EEVIN HAASTE

Haasteen säännöt:
 -Kerro 11 faktaa itsestäsi
-Vastaa haastajan 11 kysymykseen
-Keksi 11 uutta kysymystä
-Haasta 11 pari bloggaaja joilla alle 200 lukijaa
-Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät 

sori, nyt en jaksa enää uusia haastettavia etsiä.. :p

11 faktaa minusta:
1) Olen erittäin nirso ihminen ruuan suhteen. En tosissaan tunge mitä tahansa suuhuni, vaan valikoin kaiken tarkkaan ja huolella!

2)  Minulla on 4 sisarusta, kaksi täyspikkusiskoa ja yksi vanhempi velipuoli sekä siskopuoli isän puolelta. Välillä tuntuu että voisin nuo 2 pienempää heivata hiiteen, sen verran ärsyttäviä ovat aina välillä :p

3) Katson paaaaaljon elokuvia. Jos tylsä ilta yllättää, revin kaapista jonkun kivan toimintaleffan ja katson sitten sitä niin pitkään ennenkuin alkaa väsyttämään..

4) Haluaisin tulla kenttäratsastajaksi, mutta sitä mahdollisuutta ei oikein savonlinnassa ole :p

5) Olen tippunut hevoselta varmaan 50 kertaa, en kestä enää laskuissa mukana. Illiltä en ole kuin kaksi, mutta kyllä niitäkin ehtii vielä tässä tulemaan.

 6) Olen käynyt vain kahdessa eri maassa, Venäjällä ja Saksassa. Venäjän reissua tosin ei voi oikein ulkomaan matkaksi sanoa koska makasin koko matkan hotellissa sängyssä ja podin oksennustautia.. :p

7) En ole koskaan ollut poniratsastaja (paitsi sillonkun Make oli sarilla<3). Olen aina tykännyt mennä isoilla hevosilla. Tulevaisuudessa aion kyllä hankkia ainakin 180cm korkean puoliverisen!

8) Mietin aina välillä, mitä tapahtuisi jos Illi myytäisiin pois tai sille kävisi jotain ja sillä ei voisi enää koskaan ratsastaa. Se on vaan se että ratsastuskoulun hevosiin ei välttämättä kannattaisi kiintyä kamalasti kun ne voidaan viedä pois ihan milloin tahansa, mutta Illi on vaan niin samanlainen, että ei siitä voi olla tykkäämättä <3 Kyllä siinä itku ja parku tulisi jos Illi minulta vietäisiin pois!

9) Vihaan pinkki ja vaaleanpunaista. Liian vaaleita, eivätkä sovi minulle :p

10) Rakastan kesää!

11) Tykkään lasketella! Nyt en vaan oikein ole päässyt, koska koulu vie aikaa ja ratsatsus rahaa :p Hiihtolomalla kuitenkin olen Tahkolle menossa, siellä sitten otetaan kaikki ilo irti!

Kysymykset haastetuille: 
1)  Kuinka pitkä olet ?
n. 168cm
 
2) Miksi/milloin aloitit hevosharrastuksen ?
 Joskus 6-vuotiaana, syytä en itseasiassa tiedä..
 
3) Mitä varusteita käytätte hevosillanne ratsastaessa ?
 Satula, suitset, suojat + maholliset apuohjat, kuten rintaremmit, gramaanit, martingaalit
 
4) Nettisivut joilla käytte koneella ollessanne ?
 hmm.. facebook!, erilaiset blogit jaja hevostarvikekaupat!
 
5) Koulu- vai esteratsastus ?
 ehdottomasti este

  6) Kuinka usein käytte valmennuksissa ?
 Riippuu rahatilanteesta, mutta kerran viikossa joka viikko/joka toinen viikko, riippuen myös aluekisoista
 
7) Mitä mieltä ex-ravureista, voisitko ottaa itsellesi sellaisen ?

 ex-ravurit on tosi kivoja, mutta itse haluan kehittyä enemmänkilpailijana, niin valitsisin mieluummin lajiin jalostetun rodun. Puskailuun voisin ehdottomasti ottaa lämppärin!
 
8) Mikä sinusta tulee isona ?

 en oikein tiiä..
 
9) Kuulutko johonkin ratsastusseuraan, jos kuulut, mihin ?

 savonlinnan ratsastajat
 
10) Minkä ikäinen on hevonen "parhaassa iässä" ?

Ehkä sellanen 8-10v, en oikein osaa sanoa :p
 
11) Suurin haaveesi/unelmasi ?
Oma hevonen ja joku suuri talli jossain päin saksaa!

Huhhuh, jospa siinä olis haastetta jokski aikaa (: Sitten vähän tuosta viikonlopusta, tarkemmin ehkä lauantaista koska en sen jälkeen pystynyt menemään tallille ennen tätä päivää. Lauantaipäivä alkoi siis ihan kivasti, oli pakkasta ja aivan mahtava sää kuvata hevosia! Mentiin sitten Lillin kanssa tallille jo joskus 11 aikaan ja kuvattiin puita ja pihalla olevia hevosia. Kiire meinasi kuvailujen kanssa tulla kun Lillin piti mennä pitämään heppakerhoa puoli kolme ja hevoset haettiin sisälle vasta puoli kaksi, joten sitä ennen ei yksittäiskuvia saatu oikein.. No sitten tehtiin kompromissi että kuvataan Lilli ja Kassu eka, koska minulla ja Saaralla ei sitten ollut mihinkään kiire. Illi se jaksoi taas näyttää niitä parhaita puoliaan, mutta kerrankin se käyttäytyi oikein mallikkaasti eikä yrittäny karata mihinkään suuntaan! Tstä se vielä lähtee..! Saara sai otettua monia onnistuneita kuvia, mutta tähän en jaksa ladata kaikkia, laiska kun olen :p Itsekin sitten Saaran kameralla napsin pari rakenne- ja pääkuvaa Illistä, tahtoo nikonin!!

No sitten pian kuvailujen jälkeen Saaran piti lähteä kotiin ja menin sitten kävelemään Ligalla. Maneesiin kun pääsin ja olin kiristämässä vyötä, Liga näki pieniä vihreitä miehiä katsomossa ja loikkasi suoraan hokki edellä varpaalle. Enpä sitten siinä vaiheessa tajunnut että siitä olisi suurenpaa vahinkoa tullut, vaan ajattelin että ei se nyt kun noi vähä vaa astu varpaalle. Ilosesti siellä sitten kävelin jonkun puol tuntia sillä ennenkun Essi tuli ite ratsastamaan sitten sillä. Hoitajien huoneessa kun odotin etä isi tulee hakemaan minut kotiin, mieti että miten vasemman puolen varvas voi olla niin jäässä. Siinä stten rupesin kenkää riisumaan että olisin varpaan patteriin tunkenut ja huomasin, että koko villasukka oli ihan yltäpäältä veressä. Siinä sitten latelin kaikki kolme sukkaa pois ja alta paljastui oikein nätti verinen ukkovarvas, kynsi aivan mustana. Eipä siinä sitten muu auttanut kun kotona laittaa varvas pakettiin ja lähdin kaverin luo samana iltana yöksi. Siellä sitten huomattiin että ei hemmetti se vaan vuotaa vaikka tapahtumasta oli jo melkein 6 tuntia aikaa ja lähdettiin käymään päivystyksessä. Kahdesti sielläkin jouduin käymään, maanantaina istuin siellä 2 tuntia ja totesivat lopulta että ihan kunnossa on. Tämän takia jäin matikan tunnit välistä ja nyt ollaan sitten ihan ulapalla kaikesta.... En pystynyt kunnolla kävelemään kipeän vapaan takia, mutta nyt se alkaa jo vähän hellittää ja kenkäkin mahtuu jo ihan kunnolla jalkaa. Pelotti jo että en pääse viikonloppuna kisoihin, mutta näyttäs siltä että pääsen (: Torstaina olis luvassa vuoden eka valkka, millonhan viimeks ollu niissäki.. :p On siitä ainakin se kuukaus aikaa..! Pitkästä aikaa jos pääsis taas kunnolla hyppäämään (:


kyllä se jaksaa aina leikkiä kamelia...


slllurps..

ah, ensimmäinen kunnon rakennekuva Illistä! ;) Miun pikku kameli <3


Kaikki muut kuvat © minä, paitsi kypäräkuvan on ottanut Juuli ja kuvat minusta ja Illistä on ottanu Saara!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!