keskiviikko 30. tammikuuta 2013

11. Jumppaajumppaa!

Hyi kamala mikä ilma ulkona on,sellanen tuuli ja tuisku et ei eteesä nää kunnolla.. Kotiin jouduin oikein huiman kilometrin kävelemään, oli vaatteet ja hiukset ihan lumessa kun kotiin pääsin! Tuuliki on sen verran kova et tuntuu siltä että ois lentoon lähössä, toivottavasti ei huomenna oo samanlaine ilma kun pitäs aika rivakkaan tallille päästä kun viideltä valkka ja koulu loppuu neljältä.. :d Mutta asiaan! Tänään oli jumppatunti ja sain pienen ja pippurisen Viljamin! Tuntu vähän oudolta kun viimeks menin Ritalla ja sillä on pitkät ja tasaset askeleet, Viltsulla on semmoset lyhyet ja tökkivät. Mutta vaihtelu virkistää, tosi kiva taas huomenna Illin selkään mennä kun sillä taas ihan erilaiset askeleet.. :D Mutta Viltsu oli kiva, vähän jumi ja takamuskin tuntu sillä melko kevyeltä kun lenteli minne sattuu aina, hengissä kuitenkin selvittiin taas! Aluks mentiin vähän tasasella väistöjä ja avoa sekä päätyneliöitä laukassa. Sen jälkeen alettiin hyppäämään kavalettiympyrää oikeeseen suuntaan. Viltsu oli alusa vähän mato, mutta loppua kohti se sitten jo alko kulkemaan ihan reippaasti eteenpäin.




Mentiin tätä vain toiseen suuntaan jonka jälkeen hypättiin kaarevalla linjalla ristikkoa ja lankkua, aluksi ympyrällä ja sitten ilman. Viltsussa on se etu että se kääntyy kolikon päällä, joten pystyttiin tekemään ympyrä vähän pienempäänkin tilaan kun jumppa tuli vähän tielle. Viltsu hyppää tosi hassusti, jotenkin sellanen en osaa kuvailla, mut tuntuu että ei siinä tarvii nousta ollenkaan kevyeeseen istuntaan :D Illi kun taas hyppää ihan eritavalla ja vetää aina sen pään alas, Viltsu vaan loikkaa ketterästi yli.. Pitää Illin kanssa harjotella vielä!



Hehee, toivottavasti tajuatte noista kälysistä kuvista jotaki.. :D Tän harjotuksen jälkeen hypättiin kerran jumppasarja, jossa oli ekana puomi, kavaletti, ristikko, kavaletti, ristikko, kavaletti ja vielä viimesenä puomi. Alussa oli vaikeuksia löytää askel kun välit oli vähän lyhkäset, mutta kun tajus ottaa tarpeeks taakse päin nii mahuttiin oikein mainiosti. Tää mentiin musitaakseni kahdesti, jonka jälkeen alettiin mennä "rataa" eli siis jumppa, siitä päätykavaletti ja sen jälkeen vielä vähän korotettu lankku. Rata meni kivasti, Vilstu jopa liikku eteenpäin ja päästiin kaikista yli ihan hyvillä mielin! (: Tällä kertaa kuvaajaki oli paikalla, sain pari videota jotka voisin tänne ladata (:




Olin tunnin jälkeen iiihan märkä kun kuuma tulli että sain sen ponin liikkumaan oikein päin.. :p Eipä ainakaan turhan kylmä tullu siinä taistellessa..! Huomenna ois taas valkka tiedossa, kunto se varmaan sielläki kesken loppuu. Vois siis alkaa harrastamaan tän ratsastuksen lisäks jotain muutaki että pysyis tää peruskunto iha kohtuullisena.. :D Kisatkin taas tulossa, 90cm ois taas tarkotus mennä mutta kattoo nyt miten valkat ja tunnit menee. Huomiseks jos taas saisin jonkun kuvaamaan niin vois valkasta jonkinlaisen postauksen väsätä, jos nyt menee sen verran hyvin että kehtaa jotakin täällä kertoa/näyttää..

Videosta kiitokset Juulille! (: Kälyset ratapiirrokset väsäsin sekunnissa ihan itse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!