sunnuntai 22. joulukuuta 2013

72. Hieman asiaa blogien kommentoinnista

HUOM! HUOM! HUOM!
Tätä tekstiä ei ole kirjotettu enkä ole hyökännyt ketään yksittäistä ihmistä vastaan ja aiheen sain Tiian blogista heränneestä kommenttikohusta! En siis ole ketään haukkunut tässä tai leimannut pahaksi ihmiseksi, kerron vain oman mielipiteeni kommentointiin, lähinnä siihen ilkeään ja loukkaavaan! Pahoittelen myös sekavaa teksitä, pistää nimittäin vähän vihaksi tässä kun ihmiset eivät ymmärrä tätä ilkeiden kommenttien olemusta!

- - -

 Eli siis sain tähän kirjoitukseen idean tuolta Tiian blogista, kun sinne heräsi jonkinmoinen hulabaloo erään bloggaajan kirjoittamasta kommentista, joka nyt sitten julkaistiin uusimmassa postauksessa. Moni siellä jo miettikin, että mitenhän ihmeessä tästä on saatu nyt niin iso kohu aikaan ja ajattelin nyt jakaa omia mielipiteitäni yleisesti tästä blogeihin kommentoinnista, EN SIIS siitä, mitä tässä Tiian blogissa nyt on läpi käyty.

Jos kirjoitat toisen blogiin ilkeän kommentin, oli se sitten omalla nimelläsi tai anonyyminä, sinun täytyy pystyä seisomaan sen takana sitten joka ikisessä tilanteessa, kerta sen olet pystynyt julkisesti jakamaan kaikille. Jos joku nyt julkaiseekin sitten sattumalta juuri sinun ilkeän kommenttisi bloginsa postauksessa, videossa tms., miten siitä voi vetää herneen nenään ja kehtaa edes ruveta valittamaan, että nyt tässä sitten syytetään ja leimataan pahaksi ihmiseksi. Itsehän sen ilkeän kommentin on sinne kirjoittanut ja julkaissut ja kaikki sen ovat jo nähneet, mikä tässä uudestaan sen esille ottamisessa sitten on niin vaikeaa? Jos ei sitä suoraan sanottuna paskaa mainetta halua, kommentit kannattaisit kirjoittaa rakentavasti ja nätisti eikä suoralta kädeltä "hei, sähä oot ihan surkee ratsastaja etkä osaa mitään, mite sulla ylipäätään voi olla hevonen?" Tällaiset kommentit satuttavat oikeasti tosi paljon, aivan samalla tavalla kuin ihan oikeastikkin kiusaaminen. Jokainen ei ole seppä syntyessään ja kaikki taidot opitaan hiljalleen, ei kukaan pysty osaamaan kaikkea heti.

Oikeasti ihmiset, ottakaa itseänne niskasta kiinni ja miettikää edes vähäsen, mitä toiselle sanotte ja kirjoitatte. Ajattele, kun sitten joku tulisikin sinulle sanomaan et "hei, sähä oot ihan paska ihminen, painu kuuseen ku kukaan tollasta pärstää jaksa katella ja opettele ratsastamaan ennenkun videoita julkaset, näytät ihan säkiltä joka heiluu kun hyytelö". Ei tollaset kommentit auta ketään eteenpäin, päinvastoin pistää vaan masentamaan ja vie motivaation hyvässä lykyssä koko touhusta. Antakaa rakentavaa palautetta ja jos ette siihen pysty, olkaa sitten hiljaa ja manatkaa asiaa omassa pienessä päässänne. Ja sitten se, että toiselle tullaan antamaan neuvoja KUINKA RATSASTAT HEVOSTASI?! Siihen on hei olemassa ihan ne palkatut ja koulutukset käyneet valmentajat ja opettajat, joille maksetaan siitä että he opettavat meitä koko ajan eteenpäin tässä harrastuksessa, uskoakseni kukaan ei kaipaa jonkun anonyymin neuvoja siihen, miten saat oman hevosesi kulkemaan peräänannossa. Kyllä ne valmentajat osaa hoitaa hommansa, elkää huoliko, se vaan vie vähän aikaa!

Itselleni ei vielä ole onneksi tullut vastaan näitä ilkeitä kommentteja, ja sitten jos joskus tulee, rehellisesti sanottuna poistan ne ihan surutta, en siksi, että en kestäisi haukkumista (HUOM! ei kritiikkiä, HAUKKUMISTA, ihan kaks eri asiaa), vaan siks, että en jaksa korvaani letkauttaa sellasille ihmisille, joilla ei oo mitään rakentavaa sanottavaa. Kommentin voi aina rakentaa asialliseksi ja rakentavaksi niinkuin itse pyrin aina tekemään enkä läväytä päin naamaa että "haahaa, oot ihan täys paska, lopeta koko touhu!" En nää mitään tyydyttävää siinä ja saan itsekin paremman mielen, kun olen saanut toiselle sitten paremman mielen ja hänelläkin on sitten varaa kehittää esimerkiksi juuri blogiaan parempaan suuntaan. Kivat ja rakentavat kommentit siis kunniaan! Nostan hattua niille, jotka oikeasti pystyvät antamaan rakentavaa palautetta eivätkä pläjäytä sitä suoraan päin naamaa niin kuin sanat vaan suusta lentelevät! :)


6 kommenttia:

 1. Tuo on täysin totta, tosi hyvin kirjoitettu!

  VastaaPoista
 2. Asiaa, kuten kommentisikin blogissani!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, pisti baan ärsyttämään että porukka ei voi seisoo sanojensa takana enää sen jälkeen kun kommenttiit kiinnitetään huomiota..

   Poista
 3. Olen samaa mieltä! Kuten ensimmäinen anonyymikin jo kommentoi niin hyvin kirjoitettu todellakin! :)

  VastaaPoista

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!