lauantai 12. heinäkuuta 2014

103. Estevalmennus...

...tällä kertaa vähän jännempää sorttia kieltämättä. Menin Illin sijaan Hillalla, herkällä isolla puoliverisellä ja se oli kyllä ehkä elämäni virhe. Viimekerralla, kun kyseisellä tammalla menin, meinattiin mennä kirjaimellisesi maneesin seinästä läpi, joten melko huonolla fiiliksellä lähdin sitten valmennukseen, kun en koskaan ole tällä hevosella osannut mennä, se on aivan liian herkkä minun tyylilleni, joka sopii vaan Illille.. No, valkka ei nyt menny ihan niin huonosti kun kuvittelin, meinasin tipahtaa kahesti kun ei oikein meinattu sarjan B osalle osua ollenkaan, mutta loppujenlopuksi sekin saatiin sitten ihan kohtalaisen hyvin korjattua. 

Yhdenyhtä ponnistuspaikkaa en saanut Hillan kanssa kohdilleen, sitä oli niin vaikea säätää Illiin verrattuna ja kun itse heiluin selässä niin hevonenkin otti ja kiemurteli, mikä vaikeutti lähestymisiä jonkun verran. Illissä on se hyvä puoli, että se ei lähde minun kiemurteluihin ja hötkyilyihin mukaan, mikä helpottaa ratsastusta paljon, tosin itse lähden aina Illin höyryämiseen mukaan ja tuloksena on katastrofi. Näin kävi myös Hillan kanssa, kun hevonen alkoi pikkuhiljaa kuumumaan, lähdin itse siihen mukaan ja lopputuloksena vedettiin niitä esteitä ilman minkäännäköstä kontrollia, mutta yli kuitenkin päästiin ehjänä..! Lopputunti meni jo kuitenkin ihan suht hyvin, sain jo vähän tuntumaa hevoseen ja päästiin ihan nätisti esteistä yli.

Hillalla oli kyllä ihan todella erilaiset askeleet ja hyppytyyli kuin Illillä, mikä tuotti vaikeuksia heti alkuverkasta asti. Illillä on sellaset tosi lyhyet, mutta kuitenkin suht tasaiset askeleet ja se hyppää melko pienesti, kun taas Hillan askeleet oli sellaset kilometrin mittaset ja se hyppäs niin isosti, että ei siihen päässy mitenkään mukaan. Ekoissa hypyissä jäin tosi ikävästi suuhun kiinni, kun ei niihin hyppyihin meinannut millään päästä mukaan, muta sitten parien hyppyjen jälkeen alko jo vähän valkenemaan ja pääsin jo ihan suht hyvin Hillan kenguruloikkiin mukaan. Taidan kyllä ihan suosiolla kuitenkin vaan pysyä Illissä, se on ihan tuttu ja turvallinen ja pelastaa aina jos on tarvetta!

kuvat © Meeri


2 kommenttia:

  1. Hienosti kyllä ainakin kuvissa meette! Itse tykkään Hillasta kovasti ja meninkin sillä leirillä aika monta kertaa, niin alkoi yhteinen sävel löytymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehe kiitos! :) itelläkin sit rupes just vasta lopputunnista löytyy se tuntuma, niin vähän oon sillä menny nimittäin :D

      Poista

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!