maanantai 17. joulukuuta 2012

4. Pakkaset vaan paukkuu..

Hyi että pihalla on kylmä! Vaikka pakkasta onkin vaivaiset 13 astetta, siellä tuulee niin kovasti että naama ehtii jäätyä kävellessä tallista maneesiin. Uhmasin kuitenkin kaikkia luonnonlakeja viikonloppuna ja menin tallille ja vieläpä kuvaamaan hevosia pihalle. Lauantaina ei oikein tapahtunut mitään ihmeellistä, pari riehumiskuvaa otin Ronista ja Uunosta ja käppäilin Illin kanssa puolisen tuntia ilman satulaa, mutta sunnuntaina sen sijaan sattui ja tapahtui lauantainkin edestä!

poijilla oli vähäse hauskaa :3

Sunnuntailta on sitten kyllä tätä kuvamatskua ihan olan takaa, kuvat kertoo enemmän kun tuhat sanaa, mutta vois tuota päivää siltikki selostaa vähäsen sanoillaki! Kuvailtiin sunnuntaina siis hevosia, puolet jäi kyllä kuvaamatta koska ei uskallettu ottaa niitä siinä pelossa et ollaan jossaki puskassa.. Oli ihan älyttömän kylmä ja hevosillaki paukku tuo pakkanen vähän päässä, varsinki Illillä. Kaiken lisäks ne ei päässy sunnuntaina ollenkaan ulos kylmän tuulen takia, mikä ei ainakaan helpottanu tilannetta :p Aluks Illi oli ihan nätisti, sitten se rupes kattelemaan mehtään päin ja säikähti siellä jotaki ja rupes pyörimään kaverin ympärillä. No otin sen sitten siitä ja siinä sitten käveltiin ja Illi pöristeli ja oli ihan pörheenä siellä, kuvitteli varmaa olevansa joku herkkä ja säikky täysiveriori.. Hienoja kuvia siitä kyllä sai, komee otus kyllä kieltämättä on! Sillonkun se jaksaa olla kuvaksellinen niin siitä saa vallan mahtavia kuvia (: Yleensä se kuitenkin on vaan semmone kameli, kaula pitkänä maassa ja korvat lörpöttää sivuilla. Illi on kyllä vaan pelottava, kun se tulee päälle eikä kato yhtään jalkoihinsa, välillä tuntu et henki lähtee ku se siinä vaan pyörii ja hyörii ja kyyläilee jotain lumikasaa.. Illin kanssa ei kyllä oo koskaan tylsää!onse kyllä komia <3No sitten kaiken tämän jälkeen kävin vielä maneesissa vähän kävelemässä ja ravaamassa Illillä ilman satulaa, piti vähän liikutella ja purkaa pahimmat energiat pois ettei sitten tunneilla heitä ratsastajia selästä. Kyllä se sitten ihmeen nätisti oli, laahusti vaan ympäri maneesia "ei kinosta" meiningillä. Onneks ei kuitenkaan sen enempää sitten säikkyny vaikka maneesissa vähän rytis ja paukku, kahteli vähän ympärilleen ja mietti että pitäskö tässä jotaki tehä. Illin jälkeen sitten tuurasin kaverin kanssa yhtä hevosenhoitajaa ja kävelin yhdellä pv tammalla Ritalla ilman satulaa kun kaveri ratsastaeli Tompalla. Aluksi oli vaikeuksia päästä Ritan selkään kun se ei oikein tykännyt kun maneesin katto paukkui ja rytisi ja lumet tuli alas, mutta lopulta sinne selkään päästiin ja sitten se siellä ihan rauhassa laahusti menemään. Silläkin sen reilut puol tuntia kävelin, hoidin sen ja sitten tehtiin ruuat hevosille. Sen jälkeen päästiin sitten kotiin, hurahti taas kokonainen päivä tallilla vaikka suunnittelin et nythän meen sit ajoissa kotii!

Ritsaa

ps. Nyt voisin ottaa vaa jonku äkkilähön jonnekki lämpimää, en jaksa enää tätä kylmyyttä.. Paitsi ainut hyvä puoli et laskettelemaan pääsee! Hiihtoloman suunnitelmissa ois tahkolle lähtö ja siellä sitte lasketella 4pv, mut siitä sitte lähempänä enemmä! ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!