lauantai 8. marraskuuta 2014

119. Valmennus

Pahoittelen (taas) tätä pitkää postaustaukoa, mutta syy on sama kuin aina ennenkin, eli ei ole mitään mistä kirjoittaa. En ole viimeiseen kolmeen viikkoon käynyt valkassa, kun nytten sitten eilen raahauduin sinnekkin, sillä huomenna on kisat ja pitäs 90cm mennä, mitä ei ihan ilman treeniä Viltsun kanssa lähdetäkään edes kokeilemaan.

Kokonaisuudessaan eilinen valmennus meni ihan hyvin, alussa Viltsu oli vähän pohkeen takana, mutta lopussa siitä sitten löytyi uusi vaihde ja radatkin parani huomattavasti. Hypättiin tälläkertaa rataa, mikä oli ihan hyvä näin kisojen alla. Otettiin aluksi parit verkkahypyt ristikolle, jonka jälkeen otettiin parit kaarevat ja suorat linjat, jonka jälkeen siirryttiinkin sitten hyppäämään sitä rataa. Aluksi rata oli ehkä 70-80cm ja lopussa se nostettiin ysikymppiin, mistä ei nyt valitettavasti tullut videota kun kuvaaja huiteli pitkin maneesia just mun radan aikana. Tuo isompi rata meni kuitenkin paremmin, tempo oli tasaisempi ja hevonen ei ollut pohkeen takana melkein ollenkaan.

Viltsu oli kaikin puolin hieno omista kehäilyistäni huolimatta, en ymmärrä minkä takia ratsastan Viljolla ihan takakenossa.. Tosin sillä on niin outo laukka ja se on niin pieni paketti, että jotenkin siinä ei vaan pysty istumaan silleen suorassa, ei miulla Illin kanssa tämmöstä ongelmaa ollu, ainakaan näin pahana. No, ehkä sitä tästä vielä kehitytään ja opin nojaamaan Viltsullakin eteenpäin niin helpottuu huomattavasti ehkä tuo eteneminenkin, kun ratsastaja ei kokoajan jarruta siellä selässä. Ihan hyvillä fiiliksillä kuitenkin kisoihin mennään, vähän ehkä jänskättää se 90cm kun Viltsu ei oo ihan yhtä luotettava tapaus kun Illi, mutta ehkä siitä selvitään! 

Tällä kertaa valkasta on pelkkiä videoita, pahoittelen niiden hieman huonoa laatua tarkennuksessa, kun jostakin syystä miun kamera ei tuossa videoinnissa osaa tarkentaa kohteeseen sillä automaattitarkennuksella.. En tiiä onko vika sit kamerassa vaiko kuvaajassa, pitää sitäkin vielä katella joskus kun jaksaa. Videot otti Emma, kiitokset hänelle!


Linkki videoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!