torstai 4. huhtikuuta 2013

27. Maahankaivettujen esteiden mysteeri..

Menin tänään Nipsulla tunnilla, ennen tuntia oli vähän semmonen fiilis et ei taas, koska viimeks en tykänny oikei siitä. Tunnin lopussa kuitenki olin haljeta onnesta kun Nipsutin oli niin hieno ja teki kaiken mitä pyysin nii hyvin ku osas <3 Se on kehittyny nii huimasti, miks en alkanu kisaamaa Nipsulla.. Se on nii tasanen, kääntyy, toimii omalla moottorilla, kuuntelee apuja ja hyppää ihan hyvin. Tullessaan se ei osannut nostaa laukkaa kunnolla ja kulki ihan vinossa.. Oispa Illikin noin tasanen ja kuuntelis ees vähän kun yritän pidättää sitä.. Aina sitä saa toivoo.. :D Huomenna ois sillä tarkotus valkkaan mennä, vois alkuverkan mennä gramaaneilla että ees jotai tuntumaa sais siihen. Hohoo, poikettiin aiheesta.. 

Oli vähän sekatunti, kun piti olla kouluviikko, mutta ope sekotti esteet ja koulun ja meillä oli sitten sekä esteitä että kouluu. Esteet tosin oli maahan kaivettuja, niistä pysty kävelemään vaan yli, mutta Nipsu se pomppi niittenkin yli ihanku ne ois ollu jotain hirmusia kerrostaloja. Alkuun tehtiin väistöjä, vastalaukkaa ja avotaivutusta jonka jälkeen sitten hypättiin pari kertaa pientä rataa.
Ensimmäisessä tehtävässä tehtiin M:n sivulle M-P keskiravia keventäen ja siitä harjotusravia V:hen asti, josta lähti sitten siksak väistö kohti keskihalkasijaa ja takasin S:ään. Siitä sitten jatkettiin C:hen, mihin tuli väistöympyrä harjotusravissa ja tehtävä lähti taas alusta. Tehtiin tämä sama molempiin suuntiin, mutta vasemmassa kierroksessa siksakväistö oli sulkuväistöä. Nipsu tuntu tosi kivalta ja kuunteli, väistöt ja keskiravit onnistu hyvin. Väistöympyrä oli vähän hankala kun ei meinannut mennä sisäpohje kunnolla läpi. Nipsun askel pitenee yllättävän helposti, mutta takaosa lähtee yhtä helposti poikittamaan sisälle ja oli vähän vaikeuksia saada pidettyä hevonen suorana keskiravin aikana. Nipsulla on niin ihanat ja pehmeet askeleet missä on kiva istuu ja niihin on helppo mukautua.

 
 


Toinen tehtävä oli sitten käynti-laukka siirtymisiä sekä vastalaukkaa ja avotaivutusta. Nostettiin M:ssä oikea tai vasen laukka riippuen kierroksesta ja tehtiin loiva kiemura MIP ja piti saada hevonen kestämään siinä samassa laukassa, ettei se vaihda kesken kaiken. Nipsulla on helppo tehdä vastalaukkaa, joten tehtävä ei ollut kovin haasvata, en tosin alussa tajunnut pitikö siinä nostaa oikea vai vastalaukka, kunnes sain tietää että oikea laukka :D Sitten F:ssä siirryttiin keskiläyntiin ja käveltiin K:hon asti missä nostettiin oikea laukka ja tehtiin voltti V:hen laukassa, jonka jälkeen lähti avotaivutus S:ään asti. H:ssa sitten siirryttiin taas keskikäyntiin ja jatkettiin keskikäyntiä M:ään. Nipsu oli tässäkin kivasti kuulolla, meinasi tosin välillä jäädä vähän löysäksi kun oli vähän hidas, mutta kun vauhtia vähän sai niin tuli sitten taas kivasti avuille. Nipsulla on helposti säädeltävä laukka, mikä helpotti tehtävää huomattavasti! (: Avotaivutuskin meni ihan kivasti, vähän enemmän olisin tosin voinut siihenkin keskittyä.


 


Toiseen suuntaan mentiin melkein samaa kuin edellinen, mutta jätettiin voltti vaan pois kun siinä oli ihan kamalasti ruuhkaa kun meitä oli seitsemän ratsukkoa tunnilla pienessä maneesissa :d Ritakin vähän vaikeutti ratsastusta kun ei voinut mennä kilometriä lähemmäs ellei halunnut välttämättä takakaviosta otsaan. Toiseen suuntaan Nipsu oli vähän jäykempi ja sain työstää sitä vähän enemmän, mutta tähänkin suuntaan mentiin ihan siedettävästi. Avotaivutus tuntui paljon helpommalta tähän suuntaan, vaikka volttia ei tullutkaan. Liikku tähän suuntaan jo paljon reippaammin ja rennomin kuin toiseen. Tällaset tehtävät on ihan virkistäviä, ei olla pitkään aikaan menty nimittäin laukka-käynti-laukka siirtymisiä (: Ne autto sitten tosi paljon hevosen hallinnassa kun kuunteli paljon tarkkaavaisemmin niiden jälkeen!


 

Koulutehtävien jälkeen alettiin hyppäämään. Alotettiin kahdella kapealla kavaletilla, jotka oli kaarevalla linjalla. Mentiin tehtävä kaksi kertaa ja väli piti mennä kahdeksalla laukalla (kuvassa väärin!). Ensimmäinen kerta meni vähän huonosti, kun en yhtään muistanut miten Nipsu hyppää, mutta nopeasti se sitten muistui mieleen ja toinen kerta menikin jo sitten plajon paremmin, sain laukatkin laskettua ja keskityin paremmin. Nipsu liikku hyvin ja tuntu pehmeeltä eikä laukoissa ollu mitään ongelmaa mahtumisen suhteen, vaikka sillä isot ja pitkät askeleet onkin. Laukanvaihot ei tosin oikein ottanut onnistuakseen kavaletin päällä ja ne piti sitten korjata aina uralla :p 

 


Toinen hyppytehtävä oli, että tultiin laine-pysty väli neljällä laukalla. Tämäkin tultiin kahdesti, molemmilla kerroilla sain sen neljä mahtumaan sinne vaikka vähän meni lähelle pystyä. Tässäkin Nipsu oli tosi kiva ja kuunteli, en vaan ite osannu ohjata sitä suoraan esteelle ja tuli pari kiemuraa matkalla, mutta virheistä oppii ja seuraavalla kerralla käänsin sitten vähän myöhemmin. Tähän lisättiin sitten kolmannessa hyppytehtävässä kaarevalla tuo oranssi puomikasa mukaan, ne ei oikeasti olleet ihan noin jyrkästi, mutta en jaksanu panostaa niin paljon kuvaan et oisin saanu ne siihen silleen järkevästi..
Viimesenä oli sit pieni rata, eli mentiin laine-pysty väli kolmella laukalla, siitä puomikasalle ja M:än kulman kautta harmaa ristikko-okseri. Kääntämisessä ei ainakaan ollut vaikeuksia, kun Nipsu lähti jo ihan ite oikomaan ja polki ihan kivasti kaarteessa, Illin kanssa tupataan aina jumittumaan kaarteisiin kun se ei jaksa polkee kunnolla eteenpäin.. Viimenen rata meni ihan hyvin, oisin voinu vaan olla vähän enemmän kevyessä istunnassa et hevonen ois saanu enemmän tilaa liikkua, mutta ei se sitä kuitenkaan huomattavasti haitannut vaikka en ihan kevyesti ollutkaan. Nipsu oli kyllä kaikinpuolin älyttömän kiva, voisin taas uuestaan mennä sillä joskus (: Se tosin vähän pelkäs C:n päätyä, kuten videon lopusta voi huomata :D Yht'äkkiä vaan pysähty ja meinasin lentää siitä yli kun en ollu ihan varautunu siihen.
Sain kerrankin tunnista sekä videoita että kuvia, kuvat tosin ovat vähän huonoja koska maneesi :p On ne kutienkin sen verran selviä että erottaa hevosen ja ratsastajan niistä (: Kuvista ja videoista kiitokset taas vaihteeksi Juulille!


Jos video ei toimi, pääset siihen tästä linkistä! (: Laittakaa laaduksi 1080p jos ette halua katsoa pikselimössöä (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!