perjantai 5. huhtikuuta 2013

28. Nevör evör evöööör..!

Ok, otsikko ei liity postaukseen millään tavalla, oli vaan ensimmäinen joka tuli mieleen kun ei muuten tullut mitään järkevää tähän aiheeseen liittyvää.. :D

Mutta niin, eilen oli ihan tajuttoman hyvä valkka! Ei oo taas aikoihin ollu näin hyvää fiilistä, kerrankin mentiin ihan kunnon rataa ja esteetkin musitutti jo ihan esteitä, eikä ne ollu keskenkasvusia tai maahankaivettuja! Illi tuntu heti alussa jo hyvältä, saatto johtuu tosin gramaaneista, mut sain siihen jo alkutunnista hyvän tuntuman ja se kuunteli apuja jo suurinpiirtein. Se oli heti alusta jo reipas, ei jumitellu turhia tai tehny mitään muutakaa tyhmää, vaan haki ite eteenpäi. Se ei oo enää ees nii jumissa ku enne ja gramaaneilla sen saa vielä vähä letkeemmäks ja rennommaks (: Ens viikolla kisoissaki se vois olla yhtä innoissaa nii ei tarviis ylimääräsiä höyryilyjä tehä paniikissa.

Alussa mentii vähä tasasella ilman jalustimia väistöjä ja avoja, Illi kuunteli jo heti alussa ja niissä ei sitten sen kummempia ongelmia ollu. Itselläni tosin oli, kun olin just keskiviikkona menny Nipsulla, jolla on pitkät ja tasaset askeleet ja siitä sitte hyppäsin eile Illin selkää.. Meinas selkä sanoo poks ku askeleet oli niiii lyhyet ja epätasaset ku hevosella voi olla.. Kyllä ihan toistesa vastakohdat! :D Mutta palataan tehtävään. Avotki meni tosi kivasti, sähläsin ite vaan gramaanien ja ohjien kanssa ku ohjat on nii huonot että luistaa käestä ja gramaanit meni aina ihan solmuu.. Tää tehtiin samalla tavalla molempii suuntii.

Tän jälkeen tehtiin sitten laukassa toine sivu väistöö ja toine laukkaa kumpaanki suuntaan. Laukassa Illi innostu ehkä vähä liikaa ja tuli ongelmia pidättämisessä, kun ei siellä satulassa pystyny enää istumaan kunnolla. Illissä on se huono puoli, että kun se lähtee, sitä ei saa hevillä pysäytettyy.. :D Se on vähän semmone on/off hevone et joskus liikutaa ja joskus sit vaa jumitetaa.. Vois se välivaihekki löytyy sieltä!

Näitten jälkeen alettiin hyppäämään, niistä tehtävistä en jaksa erikseen selitellä vaan laitan havainnollistavat kuvat, mutta Illi hyppäs hyvin, liikku jo alussa eikä tarvinnu hirveesti patistella esteille sitä. Itelläni meni vaan vähän säheltämiseks taas vaihteeks kun ohjat lenteli vaan käsistä ja laitoin liikaa painetta hevoseen. Pitäs vaan opetella olemaan ihan rauhassa siellä selässä kun Illi nyt liikkuu nii hyvin. Meillä oli pari okseria ja kolmoissarja, mitä en ollu koskaan ennen hypänny, mut eipä tuo nyt kovin omituine ollu, tuli vaan sarjaan C-osa lisäks :D Alla on osa tehtävistä, koska niitä oli a) niin monta etten jaksanu niitä kaikkia piirtää b) en muistanu totta puhuen läheskään kaikkia, ja nuokin on sinne suuntaan!Sain taas kuvaajan tunnille, joten laitan tähän loppuun vähän kuvia ja videon tästä valkasta! (: Jos video ei toimi tässä, pääset tästä linkistä katsomaan sen! Kuvista ja videoista isot kiitokset Ninalle!tää on niitä kertoja ku en ihekkää tiiä mitä teen..
:p


2 kommenttia:

  1. hitto sie oot pro meri!! näyttää ihan yl hyvältä tuo teiän meno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eehehe kameloijaa eteenpäi :D mut kiitti :)

      Poista

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!