perjantai 26. heinäkuuta 2013

44. Terveiset täältä pohjoisesta!

Vihdoin perillä täällä Lapissa! Eihän tässä oo takana kun 12 tunnin ajomatka, minkä aika takapuoli kyllä puutu ja istuin parin päivän eestä. Tosin tehtiin matka kahtena päivänä, ekana päivänä ajettiin Savonlinnasta Kemiin (joku vajaa 550km) ja yövyttiin äidin kaverin luona, mistä jatkettiin tänään sitten tänne Enontekiölle (n. 375km). Aluksi suhtauduin reissuun vähän negatiivisesti, kun piti tänne kauas korpeen tulla sukujuhlien takia, mutta ainakin nää ekat päivät osottautukin ihan kokemisen arvosiks! Äitin kaverin luona saatiin leikkiä koirien, Topin (espanjan vesikoira) sekä Taiston ja Rekon (molemmat lyhytkarvaisia collieita) kanssa. Meinas leikit mennä välillä vähän rajuks, mutta vahingoilta säästyttiin ja pojat näytti myös vähän agilitytaitojaan. Käytiin myös illalla kaupasta vähän ruokaa ja silmään sattu sieltä Kemin Prismasta jonkinlainen vaatekauppa, missä sitten kävin vähän katselemassa alennusvaatteita. Sieltä sitten sattumalta löytyikin kauan etsimäni vaaleanruskea nahkatakki - ja vielä oikeen kokonenkin! Olihan se sitten pakko sovittaa ja ostaa kun ei välttämättä missään muualla tuu sitten miun tuurilla vastaan. Siihen meni viikon palkka, mut oli se kyllä sen arvonen!

Tänä aamuna sitten herättiin ihan ajoissa kuudelta, jotta päästäs matkaan seitsemältä, että oltiin hyvissä ajoin täällä perillä. Vähän teki tiukkaa tuo herääminen, mutta kyllä sieltä sängystä sitten lopulta pääsin ylös ja sain meikit naamaan ja päästiin lähtemään. Oltiin melko nopeita ja oltiin perillä jo puolenpäivän aikoihin ja käytiin syömässä sukulaisten luona. Siitä sitten tultiin mökille ja lähdettiinkin sitten samantien isolla porukalla Norjan puolelle Kautokeinon hopeakorupajalle katselemaan ja ihmettelemään. Siellä oli kyllä ihan älyttömän hienoja (ja kalliita) käsintehtyjä hopeakoruja. Nappasin sieltä mukaani sellaisen "pienimies" riipuksen, joka makso 345 norjankruunua, eli noin 43 euroa. Melko kallis, mutta ihana koru, en varmaan uskalla käyttää sitä ettei hajoa..

Huomenna ohjelmassa ois sitten ne sukujuhlat ja samalla yhden sukulaisen 70v synttärit, että on ainakin sitten tekemistä ja ruokaa huomiselle. Sunnuntaina onkin ihan vapaapäivä, eli käydään varmaan tuntureilla ja soutelemassa ja katsellaan vähän tätä Lappia ja sen luontoa tarkemmin. Maanantaina sitten lähdetäänkin jo kotia kohti, pysähytään taas Kemissä ja jatketaan tiistaina matkaa kotiin Matkuksen kautta, alkaa olla jo aika ostella kouluun uusia vaatteita! Tähän loppuun pistän vielä joitakin kuvia, mitä oon nyt kerenny tähän päivään mennessä ottamaan tästä lomasta.

suuri ja sininen meri! näin ekaa kertaa kunnolla ja läheltä, oli kyllä aika huikee!
aivan ihana koru <3 JUHLS' Kautokeino, 43€ (345 nok)
© Pinja

oiettä rakastan tuota takkia <3 Only, 59.95€Pitihä niitä maisemia vähä katella kun oli hieman paremmat kun tuolla Savonlinnassa! (;

2 kommenttia:

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!