tiistai 24. syyskuuta 2013

56# Kuulumisia + kisakuvat

Oikeesti tappakaa joku miut... Ei tuo edellinen ulkka taas kestäny ku sen viikon ennenku kyllästyin siihen ja tein uuden.. Pääsen vaan kokoajan enemmän ja enemmän käsiksi noihin photarin hienouksiin niin niitä pitää sitte hyödyntää aina bannerissa, tai sitten löydän kivoja tekstuureja jotka on pako saada banneriin.. :D Nyt lupaan, että tää kestää sinne ens syksyy asti, jos ei nii joku saa tulla iha luvan kanssa hakkaamaa miut! Tosin tästä nyt oikeesti tuli ihan kiva, joten ehkä tää nyt kestää sitten :) Nyt on myös vähän tällanen syksyisempi nii sopii paremmi tähän, ei ollu oikei tuo värikäs miu juttu.. Kertokaa toki oma mielipiteenne uudesta ulkasta! :) Ainiin, pyrin aloittamaan banneritilaukset nyt tällä viikolla kun koeviikko on vihdoinkin ohi!

Oon myös piirrelly taas jonkun verran, tuon miun ja Illin kuvan jälkeen aattelin harjotella piirtämään ihan vaan hevosta ja malliksi otin Champin, koska se on niin kaunis ja kuvauksellinen hevonen ja väritykseltään melko helppo värittää, mikä helpottaa näin alussa oikeiden värisävyjen, varjojen ja valojen löytymistä. Noh, piirsinpä sitten kuvan kyseisestä hevosesta, lopputulos oli melko onnistunut ja Aadallekin lähetin valmiin kuvan, koska hänen hevostaan kuitenkin mallina käytin ja ajattelin, että olisi kiva että hänkin saisi asiasta tietää :) Jouhet tuottaa vielä vähän ongelmia, kun en saa niistä millään aidon näköisiä, mutta pitää niitäkin vielä sitten harjotella, niin ehkä nekin näyttää kohta joltaki! Otin kuvaan mallia Aadan ottamasta pääkuvasta Champista ja tausta on kyseisestä kuvasta, sitä en ole siis itse tehnyt, muuten koko muu teos on omaa käsialaani, joten ethän kopioi sitä! Kiitos! :)


Tilasin myös uuden kameran (mää tarjoon, äiti maksaa) digivireestä, kun saatiin runko melko halvalla sieltä ja sitten siihen sellanen vähän pidempi putki. Nyt tilasin sieltä siis canon eos 60d rungon ja Sigma 120-400mm f/4.5-5.6 DG APO OS HSM objektiivin, joka oli saanut aika paljon kehuja kaikkialla, on kuulemma tarkka, kuvat ei tärähdä ja kaikkee muuta yhtä kivaa. Ainoana miinuksena kaikissa arvosteluissa oli vain putken paino (n. 1700g), mikä on aika painava. Noh, haba kasvaa ja kuvat ei tärähdä niin helposti kun saa vähän tukevammin pidettyä sen koko höskän paikoillaan, ellei sitten käsivoimat lopu kesken. Tilattiin siihen myös samalla UV linssisuodatin, ettei linssi naarmuunnu ja sitten se imee kaiken ylimääräsen UV valon itseensä. Onko kenelläkään kokemuksia kyseisestä rungosta/objektiivista? Minulle voi sähköpostilla tai kommentin kautta laittaa, millasia tarvikkeita oikein on! :)





Laitan tähän loppuun myös kuvia viime sunnuntain kisoista, kun nyt sitten sain niitä kaikilta. Elkää välittäkö joidenkin kuvien laadusta, koska ne on kopioitu suoraan facebookista ja kaikkihan tietää miten hyvälaatuseks se fb tekee ne kuvat! :)) Tuo punanen huopa kyllä sopii ainakin omaan silmään Illille iha hyvin, vieläkun sais sit punasen blingbling otsapannan ja jotkut pinteli/suojat niin ois iha täydellinen! Noo, ehkä mie vielä joskus sellasetki hankin, pintelit ainaki!

oikei ilosena palkintojejaossa.. :D

illin ilme on just sellane "hei mamma, mua alko just ramasee ihan sairaasti, onks pakko mennä tonne? c:"

kaasuaaaaa!



auttakaa minuu, tuo istunta... käet kaulalla ja tollanen kökkökönötys :c tähän asti © Kata

tästä alaspäin © Maiju


"heijee kato mamma, mää olin paras ja voitin ihan kaikki!!"

miun paras kaveli, en kyllä koskaa vaihtas toiseen c:

4 kommenttia:

  1. Moikka! Tässä muutamat viikot olen katsellut itselleni uutta kameraa ja objektiiveja.. Olen tuhlannut ihan liikaa tunteja, mutta haluan päästä hyvään ratkaisuun kameroiden ja objektiivien suhteen, kun edelliset alkavat olla loppuvaiheillaan ja uusi tulee olemaan joku perusmalli. Tosiaan useampia ammattilaisten mielipiteitä kuultuna ja luettuna en hirveästi kehuisi hankintojasi, Canon 60D on useimpien mukaan pelkkää rahantuhlausta, kun taas puolestaan 70D olisi kiitettävä hankinta. 60D ei ole pärjännyt arvioinneissa ja yhdessä suosituimmista sivustoista se sai 1333 arviosta keskiarvosanaksi 6,6, kun puolestaan Nikonin D7100 sai samaisesta arviointitavasta 9,9 ja näitä runkoja paljon verrataan keskenään. Tämä 60D ei ole enää uusinta mallia ja sen ominaisuudet jäävät selvästi uusien mallien (ja jopa aiempien) jälkeen. Useat kokeneet kuvaajat vertaavat tuota kyseistä mallia 550D tasoiseksi. Toisaalta kyseisen kameran luulisi riittävän ihan hyvin peruskäyttöön, mutta ihmettelin lähinnä objektiiviasi? Miksi pimeä? Esimerkiksi maneesikuvaamiseen aivan turhan pimeä linssi, kun 2,8 olisit mahdollisesti saanut ainakin 70-200mm samalla hinnalla?! Tuon telepäähän tarvitsee aikamoista valovoimaa, että saa hyviä ja teräviä kuvia. Joka tapauksessa toivottavasti kamerahankinta tyydyttää ja toimii sinun käytössäsi! Ehkä innokkaammat harrastelijat ja ammattilaiset huomaavat ne isommat erot ;) itseltäni jäi kuitenkin ehdottomasti hankkimatta, etenkin kun itse kameraliikkeet haukkuivat kyseisen rungon lyttyyn

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi 60D on ihan sopiva, kun ei tuo budjetti ollu kovin korkee ja just ja just tuonkin kun löydettiin tosi halvalla jostakin. Pidemmän putken nyt hankin ihan sitä varten, kun kuvaan aika paljon ulkona estekisoja ja 200mm ei yllä mihinkään, ajattelin kyllä tulevaisuudessa hankkia valovoimasemmankin putken sitten, kunhan taas saan jostakin siihen rahaa, kun ei noi valovoimaset putket oo ihan halpoja ja en oo ihan sieltä rikkaimmasta päästä.. Kyllä tuo runkokin paremmin toimii kuin vanha, pitää sitten rikkaana ja isona ostaa parempaa kalustoa kun ei nyt ole oikei varaa :p

      Poista
  2. Mulla on tuo 60D ollut nyt vuoden ja hyvin toiminut. Aiempi oli Canonin 40D joka kesti 75 000 kuvan ajan. Tuo 40D oli ehkä ominaisuuksiltaan hieman parempi kuin mitä tää 60D on, ainakin oman maun mukaan.. Nopeampi sarjakuvaus jne.
    Toki 60D:n kääntyvää näyttöä oon onnistunut hyödyntään jonkin verran enkä nyt kaikinpuolin oo hankintaani katunut, hyvä hinta-laatusuhde.
    Rungon jatkeena olen käyttänyt viime keväästä lähtien Canonin 70-200mm/2.8 L:ää joka on siis ilman kuvanvakaajaa mutta on toiminut loistavasti vähän hämärämmissäkin maneeseissa. Pidemmälle kuvaamiselle ei ole edes ollut tarvetta.
    Ennen uuden putken hankintaa vertailin TODELLA paljon eri arvosteluja ja etenkin kuvia, millaisia eri putkilla oli saatu. Valovoima ratkaisi, hintakaan ei tuntunut enää siinä kohtaa missään kun putki on toki arvokas mutta mun käyttööni huonommat ei montaa satasta hinnassa ollut halvempia joten päätin panostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. itsekin katselin muita putkia, mutta mulle tuo pariki sataa ylöspäin oli niin suuri pomppaus siinä ettei pystyny ostamaan, pitää sitten ens jouluks pyytää vähän parempaa putkea jouluylahjaksi kun ei tarvii runkoa hankkia :p

      Poista

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!