lauantai 11. tammikuuta 2014

79. Kuinka muokkaan kuviani?

Hihhei, viimeinkin maahan on satanut vähäsen lunta, mutta kuitenkin sen verran paljon että koko maa on suurinpiirtein peittynyt valkeaan vaippaan. Ajattelinpa sitten ottaa kameran käteen ja lähteä vähän kuvailemaan tätä lumista luontoa nyt kun sitä lunta vielä tuolla maassa on, en ihmettelis vaikka se huomenna sulaisikin jo pois. Sain myös sellasen idean ihan tässä tylsyyttäni näyttää, miten muokkailen näitä kuvia ja millaisilla asetuksilla niitä otan. En tykkää käyttää koskaan kovin korkeaa ISO-arvoa, koska rakeiset kuvat ei oo kivoja. Tosin pimeällä ja maneesissa se on aika välttämätöntä, sillä en omista kovin valovoimaisia putkia vielä, millä saisi otettua kuvia pienemmällä ISO-arvolla. Kun jälkikäsittelen sitten kuviani blogiin tai jonnekkin, en tee niihin kovin radikaaleja muutoksia. Muutan yleensä vaan valoisuutta, kontrastia ja säätelen värejä, ellen sitten halua kuvasta sellaista erikoista, jolloin teen sitten isompia muutoksia. Mutta nyt tällä kertaa ainakin ajattelin vain näyttää, miten muokkaan nämä peruskuvat tänne blogiin.

alkuperäinen

vinkki: näet kuvissa tapahtuvat muutokset paremmin, kun painat ensimmäistä kuvaa ja rullaat kuvat letkassa läpi!

AUKKO f/5.6 ISO 400 VALOTUSAIKA 1/200s

terävöittäminen

Terävöitän yleensä aina kuviani hieman, että ne ovat tarkempia, jolloin ne eivät näytä ihan niin pehmeältä. Pidän nimittäin itse enemmän terävistä kuin pehmeistä valokuvista, mutta en kuitenkaan ihan liian terävistä.


kirkkaus

Jos kuva näyttää hirmu tummalta/todella vaalealta, muokkaan sen valotusta joko vaaleammaksi tai tummemmaksi ihan kuvasta riippuen. Tämä kuva oli vähän turhan tumma, niin lisäsin siihen vähän valoa, että tunnelma ei ole ihan niin synkkä ja kaikki erottuu kuvasta.


kontrasti

Lisään yleensä kuviini myös kontrastia, että tummat ja vaaleat kohdat tulevat selkeämmin esiin kuvasta. Tähän kuvaan lisäsin sitä aika paljon, että sain kuvasta omaan silmääni sopivan. Liika kontrasti tekee kuitenkin omaan silmääni kuvasta hieman tukkoisen, joten en käytä sitä yleensä paljoa, sekin toki riippuu ihan itse kuvasta miten paljon sitä tulee lisätä taikka jossain tapauksessa vähentäää.


tasot?

Otsikko siksi kysymysmerkillä, kun en tiedä toiminnolle/työkalulle oikeata nimeä, mutta levels-nimellä se löytyy tuolta photarista. Mutta tällä työkalulla kuitenkin tummennan varjoja ja vaalennan valoja tarpeen mukaan, tähän kuvaan tummensin varjoja hieman ja toin vaaleita kohtia hieman esiin, jolloin tuo valkoinen kohta tuon höttösen päällä paloi vähän puhki, mutta se kyllä miellyttää kummasti omaa silmääni, teistä en sitten tiedä, kertokaa toki mielipiteenne! 


saturaatio

Lisään kuviini tarvitaessa aina vähän lisää väriä, ettei se näytä ihan harmaalta ja kylmältä. Tähän kuvaan sitä ei pystynyt paljoa lisäämään, mutta sen verran että kuva näyttää vähän lämpimämmältä ja värikkäämmältä. 


lopputulos

Vielä viimeisenä siulaksena saatan muokata kuvasta vielä kirkkautta ja kontrastia, mutta yleensä se on valmis julkaistavaksi tuon saturaation muokkaamisen jälkeen. Tähän kuvaan lisäsin vielä vähän kontrastia ja tykkään aika paljon lopputuloksesta. Muokkasin tätä kuvaa kyllä aika paljon, koska alkuperäinen oli ihan tollanen harmaa ja tylsä. Alla vielä kokonaan valmis ja julkaisukelpoinen kuva: 


Mitä piditte tästä postauksesta, oliko ihan hölmö vai haluaisitteko kenties näitä lisää vaikka hevoskuvista tms? Ehdotuksia otetaan vastaan, ihan kaikki postausideat ovat tervetulleita, olisi nimittäin kiva saada kirjoitettua tänne useammin kuin kerran viikossa! :) Laitan tähän loppuun vielä jotakin tän päiväsia ennen ja jälkeen muokkauksen -kuvia.

AUKKO f/5.6 ISO 400 VALOTUSAIKA 1/200sAUKKO f/5.6 ISO 400 VALOTUSAIKA 1/250sAUKKO f/5.6 ISO 400 VALOTUSAIKA 1/125s

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Musta ainaki tälläne ois kiva myös hevoskuvista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, pitää joskus toteuttaa heppakuvistakin kun jaksaa! (:

      Poista

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!