sunnuntai 12. tammikuuta 2014

80. Vuoden ekat kisat + valkka!

Tällä viikolla oli siis tän vuoden ensimmäinen valmennus ja sitten tänään ensimmäiset kisat. Molemmat meni yllättävän hyvin, vaikka taukoa kunnon hyppäämisestä oli joku reilu kuukausi. Valkka meni alussa ihan huonosti enkä saanu Illiin minkäännäköstä tuntumaa tai otetta, se vaan laahusti ja kameloi pitkin maneesia, mutta kun esteet suureni ja tehtävät alko muuttuu kunnon radaks, Illikin alko syttymään ja lopulta hävis taas jarrut ja meinattiin vetää kaarteissa kylelleen. Kisoissa meinas yhessä kaarteessa lähtee jalat alta hevoselta kun ei oikein kuunnellu jarruja ja tultiin vähän turhan kovaa mutta pystyssä kuitenkin kestettiin! Valkkaki meni odotettua paremmin, kuvittelin että lennän sieltä ja Illi vaan kieltää kaikille kun esteet nous lopussa ihan kiitettävän kokosiks, mutta mitä korkeempia ne sitten oli, sitä paremmin ite keskityin ja ratsastin sitä hevosta.

Kisat meni ihan tosi hyvin verrattuna edellisiin kisoihin, missä oon nyt ollu suurinpiirtein viimenen, kun on tullu niin paljon kieltoja ja tiputuksia. Osassa niistä tosin Illillä ei ollu jalat ihan kunnossa, mutta viimesimmissä kaikki vaan kusi ihan totaalisesti ja oltiin huonoja. Nyt kuitenkin vedettiin II luokasta 80cm korkeudella kakkossija, hyvä me! Rata oli tosi hyvä, välillä meinas tosin kontrolli taas kadota ja vauhti pääs vähän kiihtymään, mutta hevonen kesti silti hanskassa ja päästiin rata loppuun ilman virheitä ja melko nopealla ajalla. Toinen ratakin oli tosi hyvä ja aika oli nopea, mutta viimeinen este tuli sitten omien mokien takia alas, kun hevosesta hävis kokonaan kontrolli ja sitten hypättiin täyttä vauhtia vaan päin estettä ja puomit lenteli sinne tänne, hups. Muuten oltais oltu siinä III luokassa toisia, jos tuota vikaa tiputusta ei ois tullu. Mutta tyytyväinen olen molempiin ratoihin, Illi on taas ihan oma itsensä ja hyvä niin, on nimittäin paljon kivempi ratsastaa kun se pyrkii eteenpäin kuin että sitä pitäisi koko ajan olla ajamassa ja keskittyminen menisi siinä sitten ihan kokonaan. 

Illi oli tänään kyllä ihan tosi miellyttävä ratsastaa, josko välillä hermo meni kun ei pidätteet meinannu mennä millään läpi ja verkassa jyrättiin siitä syystä pari estettä, mutta radalla se sitten anto vähän periks ja tuli vähän taaksepäin ettei ihan laakana vedetty kaikista läpi. Itelläkin on parantunu paljon tuo käsi, valkassa se oli vielä sellasta nyhtämistä minkä seurauksena askeleet ei sattunu kohilleen ja laukat vaihtuu joka toisella askeleella. Kisoissa keskityn siihen jotenkin paremmin ja laukat ei vaihdu turhaan oikein kertaakaan, kyllä ne aina välillä kun käsi vähän sattuu vispaamaan, mutta ei yhtä paljon kun aina tunnilla. Myös jalka on alkanu kestää paremmin paikoillaan, kyllä sekin kuitenkin vielä ajoittain heiluu sinne tänne mikä myös aiheuttaa Illille epätasapainoa jonka seurauksena tehdään taas sarjavaihtoja. Mutta harjottelemalla oppii ja näistä yritetään päästä eroon, että tasapaino ja keskittyminen kestäs sitten aina!

kuvat © Saara & Emppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaiken © Meri Tukiainen 2015, ellei toisin mainita!